Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Технологията AMD Fluid Motion Frames 2 е вече достъпна за оценка от потребителите

30 юли 2024 08:44, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 271
AMD-logo

29 юли 2024 г. - Днес AMD пусна нова версия на своя драйвер за технически преглед - AMD Software: Adrenalin Edition technical preview. Тя включва AMD Fluid Motion Frames 2 (AFMF 2), технология за генериране на кадри, проектирана за повишаване на кадровата скорост и плавността в игрите за хиляди заглавия. AFMF се поддържа на AMD Radeon RX 6000 и 7000 серии графични карти и избрани AMD Ryzen процесори с Radeon графика. Тя добавя нови оптимизации и фино регулируеми настройки, сред които:

• AI-оптимизирани подобрения – AFMF 2 предоставя значителни подобрения в генерирането на кадри чрез използване на AI-оптимизация при разработването на актуализирания алгоритъм, което води до подобрена гладкост на генерирането на кадри. В допълнение, за да позволи повече контрол върху начина, по който AFMF работи с вашите игри, AFMF 2 въвежда два нови режима, където оптималните настройки се активират автоматично, но напредналите потребители могат да ги коригират според предпочитанията си.

• Подобрения в производителността – AFMF 2 разполага с нов режим “Performance”, който намалява натоварването на AFMF 2, за да направи изживяването с висока честота на кадрите в игрите по-постижимо на по-широк кръг от устройства. Това е особено полезно при използване на AFMF 2 с интегрирани графични карти и сега това е настройката по подразбиране „Автоматично“ на поддържаните AMD Ryzen процесори с Radeon графика.

• Генериране на кадри с по-ниска латентност – изпитайте значителни подобрения в намаляването на латентността, добавена от генерирането на кадри с най-новата версия на AFMF. Тези подобрения се прилагат навсякъде, когато използвате AFMF 2, без значение от режима на настройките, разделителната способност или използвания хардуер.

• Други актуализации и подобрения – AFMF 2 вече поддържа режим на цял екран без граници при използване на графични карти AMD Radeon™ RX 7000 и Radeon 700M. Също така, AFMF 2 вече поддържа игри, които използват Vulkan и OpenGL, като допълнително увеличава вече огромния брой игри, които могат да се използват с AFMF. Освен това активирахме оперативна съвместимост с AMD Radeon Chill.

Потребителите могат да изтеглят AMD Software: Adrenalin Edition технически преглед тук. Научете повече за AFMF 2 в нашия блог тук.