Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 30.07.2024 г.

30 юли 2024 09:44, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 256
ОДМВР-Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 29.07.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 30.07.2024 Г.

 

Нова Загора: На 29 юли, в 19,00 часа, в РУ-Нова Загора е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на кръстовище с улици "Цар Освободител" и "Петко Енев". Инцидентът е станал между лек автомобил „Фолксваген Шаран“, управляван от момче на 19 години от Нова Загора, и мотоциклет „Хонда“, управляван от водач на 53 години от град Стара Загора. По първоначални данни водачът на лекия автомобил е отнел предимство на мотоциклета. От произшествието е пострадал мотоциклетистът, който е получил фрактура на крака, без опасност за живота. Водачът на лекия автомобил е напуснал мястото на инцидента, като впоследствие е установен. Пробите на двамата водачи за употреба на алкохол са отрицателни. Водачът на лекия автомобил е изпробван за употреба на наркотици - пробата е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

___________________________________________

 

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 111 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 28 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 14 протокола за предупреждение.

 

Направени са 82 проби за употреба на алкохол и 4 за наркотици.

 

Настъпили са 3 пътни произшествия на РУ-Нова Загора – две без пострадали на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас, като е вето отношение по Закона за движение по пътищата, и едно в град Нова Загора с пострадал мотоциклетист, образувано е досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 11 сигнала през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в отпадъци и сухи треви – РСПБЗН-Сливен /7/, РСПБЗН- Нова Загора /4/.