Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Детският отдел на Сливенската регионална библиотека обяви надпревара за най-активен читател през лятната ваканция

31 юли 2024 16:41, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 284
Детският отдел на Сливенската регионална библиотека обяви надпревара за най-активен читател през лятната ваканция

Детският отдел на Сливенската регионална библиотека "Сава Доброплодни" обяви надпревара за най-активен читател през лятната ваканция, съобщиха от културната институция. Това е част от инициативите на библиотеката за поощряване на детското четене през ваканционните дни.

 

Имената на най-четящите деца ще бъдат обявени на специална церемония в първите дни на новата учебна година. Ще бъдат отличени и училищата с най-много регистрирани читатели.

 

До 15 септември всички деца, които са читатели на библиотеката, могат да се включат и в кампанията „Да помогнем на дървото да се разлисти“, като върху макет на Дърво на знанието в Детския отдел децата ще могат да залепват листчета със заглавията на прочетени през ваканцията книги, които са им харесали и са ги впечатлили. На 15 септември листчетата ще бъдат обобщени и ще се получи реална представа за литературните интереси на сливенските деца през тази година. За най-активните малки читатели ще има награди.

 

От библиотеката съобщават още, че е имало силен интерес към творческата работилница „Лято в библиотеката”-2024 през месец юли. Лятната инициатива се провежда за 26-а година, а в програмата й бяха включени творчески работилници по четене, рисуване, танци и др.

КОРЕСПОНДЕНТ НА БТА В СЛИВЕН ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: Библиотека "Сава Доброплодни"