» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Детският отдел на Сливенската регионална библиотека обяви надпревара за най-активен читател през лятната ваканция

31 July 2024 16:41, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 month ago, number of readings: 285
Детският отдел на Сливенската регионална библиотека обяви надпревара за най-активен читател през лятната ваканция

Детският отдел на Сливенската регионална библиотека "Сава Доброплодни" обяви надпревара за най-активен читател през лятната ваканция, съобщиха от културната институция. Това е част от инициативите на библиотеката за поощряване на детското четене през ваканционните дни.

 

Имената на най-четящите деца ще бъдат обявени на специална церемония в първите дни на новата учебна година. Ще бъдат отличени и училищата с най-много регистрирани читатели.

 

До 15 септември всички деца, които са читатели на библиотеката, могат да се включат и в кампанията „Да помогнем на дървото да се разлисти“, като върху макет на Дърво на знанието в Детския отдел децата ще могат да залепват листчета със заглавията на прочетени през ваканцията книги, които са им харесали и са ги впечатлили. На 15 септември листчетата ще бъдат обобщени и ще се получи реална представа за литературните интереси на сливенските деца през тази година. За най-активните малки читатели ще има награди.

 

От библиотеката съобщават още, че е имало силен интерес към творческата работилница „Лято в библиотеката”-2024 през месец юли. Лятната инициатива се провежда за 26-а година, а в програмата й бяха включени творчески работилници по четене, рисуване, танци и др.

КОРЕСПОНДЕНТ НА БТА В СЛИВЕН ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: Библиотека "Сава Доброплодни"