» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 01.08.2024 г.

01 August 2024 10:42, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 month ago, number of readings: 251
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 31.07.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 01.08.2024 Г.

 

Нова Загора: Иззети наркотични вещества и двама задържани при полицейска операция на територията на РУ-Нова Загора. Акцията е осъществена на 31 юли с цел установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества, както и засилен контрол в районите на учебните заведения. В хода на операцията са извършени проверки на превозни средства, лица, търговски обекти, игрални зали, заложни къщи и частни адреси.

В жилището на 25-годишен мъж в град Нова Загора е намерен и иззет плик, съдържащ суха листна маса, който при теста е реагирал на марихуана. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. В близост до градския парк в Нова Загора е извършена проверка на криминално проявен 31-годишен мъж от същото населено място, като в него са намерени различни опаковки, съдържащи кристалообразно вещество и суха листна маса, които са реагирали положително при полевия теста за наркотици. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. В частен имот, намиращ се в населено място в община Нова Загора, са намерени и иззети засадени растения от рода на конопа.

По случаите са образувани досъдебни производства.

По време на операцията е установен 50 годишен водач на лек автомобил „Опел Вектра“, който управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена в новозагорския кв. „Загоре“. По случая е образувано бързо.

___________________________________________

 

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 131 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 43 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 8 протокола за предупреждение.

 

Направени са 140 проби за употреба на алкохол и 2 за наркотици.

 

Настъпили са 3 пътни произшествия без пострадали на територията на РУ-Сливен. Вето е отношение по Закона за движение по пътищата.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РСПБЗН-Сливен своевременно са ликвидирали пожари, без да причинят преки щети, възникнали в отпадъци в двора на частен имот в кв. „Речица“ и в района на бул. „Цар Симеон“.