Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Панихида по повод шест месеца от кончината на Сливенския митрополит Йоаникий в катедралния храм “Св. вмчк Димитрий Солунски”

06 юли 2024 13:21, Канцелария (Сливенска Митрополия)
Излъчване: Митрополия Сливен преди около 1 месец, брой четения: 757
Панихида по повод шест месеца от кончината на Сливенския митрополит Йоаникий в катедралния храм “Св. вмчк Димитрий Солунски”

Живелият по Бога човек със смъртта си „оставя съжаление“ (Прит.Сол. 11:2) сред своите духовни чеда и сподвижници. В очите на бедните по вяра той е само поредният умрял и неговото погребение им изглежда сякаш безвъзвратно унищожение. Но ние сме удостоверени свише, че душата на такъв е в Божията ръка и пребъдва в мир (срв. Прем. Сол. 3:1-3).

А най-чудното е, че както приживе, приснопаметният и обичан дядо Йоаникий ни подтикваше към добро с радостта от общуването с него, така и сега прави същото с тъгата, която ни носи липсата му – „защото, когато е печално лицето, сърцето става по-добро“ (Екл. 7:3). И така половингодишнината от неговия смъртен ден, въвеждащ във вечността, се оказва по-добра от рожден ден (срв. Екл. 7:11), водещ към смъртта.

Бог да го прости!

Вечна и блаженна да бъде паметта му!

Снимки

Панихида по повод шест месеца от кончината на Сливенския митрополит Йоаникий в катедралния храм “Св. вмчк Димитрий Солунски”Панихида по повод шест месеца от кончината на Сливенския митрополит Йоаникий в катедралния храм “Св. вмчк Димитрий Солунски”Панихида по повод шест месеца от кончината на Сливенския митрополит Йоаникий в катедралния храм “Св. вмчк Димитрий Солунски”Панихида по повод шест месеца от кончината на Сливенския митрополит Йоаникий в катедралния храм “Св. вмчк Димитрий Солунски”Панихида по повод шест месеца от кончината на Сливенския митрополит Йоаникий в катедралния храм “Св. вмчк Димитрий Солунски”