» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен, кратки вечерни новини, 02.08.2024 г., петък

02 August 2024 15:50, Stanimir Petkov
Emission of: Tuida News 1 month ago, number of readings: 465
Сливен

РУ-Сливен издирва 24-годишната Павлина Иванова Кутева, тя е напуснала дома си на 29 юли и оттогава е в неизвестност.

Сливенският кмет Стефан Радев изрази пълната си подкрепа за предложението на правителството с орден „Стара планина“, първа степен, да бъде отличен министърът на културата от времето на социализма Георги Йорданов за заслугите му в областта на културата и изкуството.

На 1 август беше обявено класирането на подадените от общините блокове по процедура На 1 август беше обявено класирането на подадените от общините блокове по процедура BG-RRP-4.024 за подкрепа на устойчивото енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - етап II. В този етап на кандидатстването за саниране на многофамилни жилищни сгради се предвижда до 80% безвъзмездна финансова помощ, като останалите 20% трябва да бъдат покрити от Сдруженията на собствениците.

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 119 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 56 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 6 протокола за предупреждение.

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

И тази година Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен организира надпревара за най-активен читател в детския отдел - в края на ваканцията ще бъдат обявени и читателите, които са прочели най-много книги през ваканцията.