Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен предвижда основен ремонт на булевард „Цар Симеон“

02 август 2024 16:30, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 393
Remont

Още един булевард в Сливен предстои да бъде основно ремонтиран. Кметът Стефан Радев подписа споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за над 3 млн. лв. Средствата ще бъдат инвестирани за ремонт на бул. „Цар Симеон“.

Споразумението бе сключено по Инвестиционна програма за общински проекти, одобрена със Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г.

Предвижда се цялостна реконструкция на пътния участък от „Дамарски мост“ до така нареченото „Стъклено кръстовище“. Дейностите включват усилване на настилката и на компрометираните места, изграждане на нови бордюри и тротоари. Оформяне на пространства за нови автобусни спирки. Планира се нова вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, както и заустване на всички пресечки към булеварда.

„Радвам се, че получихме финансиране за тези дейности. Този ремонт е жизненоважен и дългоочакван от нашите съграждани. Вярвам, че след него ще се увеличи експлоатационният живот на пътната настилка“, коментира кметът Стефан Радев. Той допълни, че предстои избор на изпълнител.

Дейностите ще започнат след приключване на проекта за водния цикъл в града, който се изпълнява от „Водоснабдяване и Канализация-Сливен“.