Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Молебен канон на Пресвета Богородица в гр. Болярово

05 август 2024 08:33, Канцелария (Сливенска Митрополия)
Излъчване: Митрополия Сливен преди 3 седмици, брой четения: 2070
Молебен канон на Пресвета Богородица в гр. Болярово

На 4 август Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Арсений възглави вечерното богослужение с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Св. Димитър Солунски" в град Болярово.

С владиката съслужиха: архимандрит Димитрий - протосингел на Сливенска света Митрополия и архиерейски наместник на Ямболска духовна околия, ст. ик. Николай Клюнков - архиерейски наместник на Тополовградска духовна околия, архимандрит Амвросий, духовните надзорници - прот. Панайот Сотиров и прот. Атанас Чулаков, свещеници от Тополовградска и Бургаска духовни околии.

Отново събрани пред Чудотворния образ на Божията Майка - "Пътеводителница", митрополит Арсений заедно с духовниците и псалтите изпълниха песнопенията на Молебния канон.

На канона присъстваха: г-н Христо Христов - кмет на община Болярово, г-н Петър Гендов - кмет на община Елхово, г-жа Нина Терзиева - зам.- кмет на община Болярово и проф. д-р Стоян Денчев, ректор на УниБИТ.

Множество православни християни дойдоха в храма, за да отправят молитва към св. Богородица заедно със своя епархийски архиерей.

В края на службата митрополит Арсений се обърна към всички със слово, в което говори за Божията Майка и за нравствените ценности, които трябва да имаме като православни християни.

След словото кметът на община Болярово г-н Христо Христов награди митрополит Арсений с почетния плакет на община Болярово и му благодари за бързото съдействие и подкрепа на засегнатите от опустошителния пожар населени места.

Поклонението пред Чудотворната икона на Света Богородица - “Пътеводителница", в храма продължи до късно вечерта.

Снимки

Молебен канон на Пресвета Богородица в гр. БоляровоМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. БоляровоМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. БоляровоМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. БоляровоМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. БоляровоМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. БоляровоМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. БоляровоМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. БоляровоМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. Болярово