Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 05.08.2024 г.

05 август 2024 12:05, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 224
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 02.07.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 05.08.2024 Г.

 

Котел: Незаконно оръжие и боеприпаси са иззети при специализирана операция на територията на РУ-Котел. При проверка на адрес в село Градец са намерени и иззети четири огнестрелни дългоцевни оръжия и боеприпаси. Собственикът- мъж на 36 години не може да представи разрешително за носене и съхранение на огнестрелно оръжие. Мъжът е задържан за 24 часа. Оръжието и боеприпасите са иззети, образувано е бързо производство.

 

Сливен: 21-годишен мъж е задържан за грабеж. На 2 август служители на участък „Надежда“ към РУ-Сливен получават сигнал, че на ул. „Пирин“ 20-годишен мъж е нападнат и със сила са му отнети лични вещи. След осъществените незабавни издирвателни действия извършителят е установен-криминално проявен мъж на 21 години от същия квартал. Доброволно е предал откраднатите вещи. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при специализирана операция на територията на РУ-Сливен. Акцията е проведена в края на миналата седмица с цел установяване на лица, занимаващи се с производство, разпространение и употреба на наркотични вещества. В хода на операцията е извършена проверка в частен имот, обитаван от мъж на 36 години. Намерени са и си иззети различни опаковки, съдържащи вещества, които при полевия тест са реагирали положително за метамфетамин и марихуана. Операцията е осъществена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“-ОДМВР-Сливен. Иззети са и други вещества и предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. Мъжът е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

___________________________________________

 

В дните от 2 до 5 август в ОДМВР-Сливен са съставени 165 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 97 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 25 протокола за предупреждение.

 

Направени са 134 проби за употреба на алкохол.

 

Настъпили са 6 пътни произшествия без пострадали с леки материални щети на територията на РУ-Сливен /3/, Нова Загора /2/ и Котел /1/. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата.