» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен, кратки вечерни новини, 05.08.2024 г., понеделник

05 August 2024 16:07, Stanimir Petkov
Emission of: Tuida News 3 weeks ago, number of readings: 339
Сливен

На 6 август от 10:00 часа в Градската градина на Сливен ще се проведе среща-разговор на тема „Често задавани въпроси за кърменето“.

На 7 август, от 9:00 до 12:00 часа, във фоайето на Диагностично-консултативния център (ДКЦ)-2 ще бъде разположен щанд с информационни материали за ползите от кърменето.

Световна седмица на кърменето се провежда в Сливен от 1 до 7 август.

В Сливен отнемат велосипеди и електрически тротинетки при неспазване на правилата за движение по същия начин, по който се конфискуват колите на пияните и дрогирани шофьори.

Сливенски сводник ще излежава присъда в Нидерландия – решението е на Окръжния съд, който допусна изпълнение на европейска заповед за арест и предаване на българския гражданин на нидерландските съдебни власти за изтърпяване на част от наказание „лишаване от свобода“.

Ловът на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас, обикновена бекасина и друг дребен пернат дивеч тази година стартира на 10 август.

На 29 август /четвъртък/ от 20:00 ч. в Летен театър Крепост Туида, публиката ще се наслади на незабравимите хитове на популярни български изпълнители в рамките на концерт с кауза, който има за цел да подпомогне семейство с репродуктивни проблеми.