» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен, кратки вечерни новини, 06.08.2024 г., вторник

06 August 2024 16:11, Stanimir Petkov
Emission of: Tuida News 3 weeks ago, number of readings: 364
Сливен

На 9 август в галерия „Май“ ще бъде открита юбилейната изложба на скулптора Цветан Цветков "Черно и Бяло".

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 118 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 43 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други.

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. 

На 5 август недействителен сигнал за пожар изпрати 3 пожарни автомобила в предприятие, на бул. „Тракия“ в град Сливен – производствен цех е бил задимен, поради обработка срещу вредители, но не се е запалил.

В изпълнение на Националната програма за подобряване на майчиното и детско здраве 2021-2030 г. и Плана за действие за периода 2024-2026 г., в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен”, функционира Здравно-консултативен център, който предлага безплатни услуги за родилки и бременни жени с патология на бременността, деца с увреждания и с хронични заболявания, недоносени деца, както и техните родители.

Дни на отворените врати в РЗИ-Сливен и безплатно изследване за СПИН ще има тази тази седмица в дните от 5 до 12 август.

Днес в Сливен се състоя среща на областната епизоотична комисия, организирана от областния управител Чавдар Божурски заради повишения риск от чума по дребните преживни животни в близост до границата ни с Гърция и Румъния.