» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Молебен канон на Пресвета Богородица в гр. Поморие

07 August 2024 09:14, Kancelariya
Emission of: Bishopric Sliven 3 weeks ago, number of readings: 1891
Молебен канон на Пресвета Богородица в гр. Поморие

На 6 август Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Арсений възглави вечерното богослужение с Молебен канон към Пресвета Богородица пред Чудотворния образ на Божията Майка - “Пътеводителница”, в храм "Рождество Богородично" в град Поморие.

С владиката съслужиха: архимандрит Димитрий - протосингел при Сливенска света митрополия и архиерейски наместник на Ямболска духовна околия, ст. ик. Емилиан Михайлов - архиерейски наместник на Бургаска духовна околия, духовните надзорници - ик. Йоан Петров, прот. Панайот Сотиров и прот. Атанас Чулаков, прот. Борис Георгиев - председател на храма, прот. Яни Янев, свещеници от града и околията.

Събрани пред образа на Божията Майка - "Пътеводителница", митрополит Арсений, духовниците и псалтите заедно изпълниха Молебния канон.

На канона присъства кметът на община Поморие г-н Иван Алексиев.

На богослужението дойдоха десетки християни, за да се помолят пред Чудотворния образ на Божията майка, зовейки: „Пресвета Богородице, спаси ни!"

В края на службата митрополит Арсений се обърна към всички със слово, в което говори за значението на св. Богородица в живота на човека.

Поклонението пред Чудотворната икона на Света Богородица - “Пътеводителница", в храма продължи до късно вечерта.

Photos

Молебен канон на Пресвета Богородица в гр. ПомориеМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. ПомориеМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. ПомориеМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. ПомориеМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. ПомориеМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. ПомориеМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. ПомориеМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. ПомориеМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. ПомориеМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. ПомориеМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. ПомориеМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. ПомориеМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. ПомориеМолебен канон на Пресвета Богородица в гр. Поморие