» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Младежка форум-театрална трупа „Свободни електрони“ ще изиграе премиерата на най-новата си пиеса „Пепел от навици“.

08 August 2024 09:44, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 3 weeks ago, number of readings: 247
Младежка форум-театрална трупа „Свободни електрони“ ще изиграе премиерата на най-новата си пиеса „Пепел от навици“.

Първата в историята на град Сливен и единствена младежка форум-театрална трупа „Свободни електрони“ ще изиграе премиерата на най-новата си пиеса „Пепел от навици“.

Представлението е изготвено по повод Международния ден на младежта и е част от двудневна празнична програма на Младежки дом-Сливен, изготвена с помощта на община Сливен.

 

Премиерата ще се състои на 13 август 2024 г. от 18:00 ч. в залата на „Военен клуб“, по-позната като „ДНА“.

Вход свободен!

 

“Пепел от навици” идва, за да представи битието на едно семейство, страдащо от никотиновата зависимост.

Част от това семейство е и Дани. Са̀мо на 15 години, в крехките години на тийнейджърството, изглежда той е обречен да последва “примера” на родителите си.

Връстниците на Дани също не му помагат особено, като вместо да го подкрепят в страстта, която заема вниманието му, повече го тикат към упадък.

Какво кара едно дете да пропуши? Ще се окаже ли психологическото програмиране по отношение на никотина по-силно от продуктивните желания на един подрастващ? Как заобикалящата среда до голяма степен определя съдбата на младежите?

Всички тези въпроси са засегнати в “Пепел от навици”, а отново публиката е тази, която може да промени нещастния край за Дани.”

Представлението е вдъхновено от някои притеснителни статистики:

1) Българите са втори в света по отношение на брой изпушени цигари на годишна база на глава от населението. Преди нас е само съседна Сърбия;

2) През месец май 2024 г. бе публикувано изследване на ООН, според което българските деца са първи в Европа по тютюнопушене и сред челниците в световен мащаб.

Photos

Младежка форум-театрална трупа „Свободни електрони“ ще изиграе премиерата на най-новата си пиеса „Пепел от навици“.Младежка форум-театрална трупа „Свободни електрони“ ще изиграе премиерата на най-новата си пиеса „Пепел от навици“.Младежка форум-театрална трупа „Свободни електрони“ ще изиграе премиерата на най-новата си пиеса „Пепел от навици“.