Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 08.08.2024 г.

08 август 2024 11:38, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 258
Спецакция

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 07.07.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 08.08.2024 Г.

 

Мащабна операция на полиция, жандармерия и други институции в Сливенско

 

Разкрити престъпления, установени нарушения, иззето незаконно оръжие и задържани

 

Спецакция по противодействие на престъпленията срещу собствеността, личността, незаконния добив и продажба на дървесина, наркоразпространението, незаконно притежание на оръжие, нерегламентирана продажба на акцизни стоки и хранителни продукти, както и контрол по пътна безопасност е проведена на територията на ОДМВР-Сливен на 7 август. Акцията е осъществена с участието на Зонално жандармерийско управление- Бургас и РДГ-Сливен.

По време на операцията са извършени проверки на превозни средства, лица, заложни къщи и зали за хазарт, складове за съхранение и продажба на дървесина, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, търговски и други обекти, части имоти и други.

В поделенията на ОДМВР-Сливен са задържани 6 лица. Разкрити са 7 престъпления.

 

Екипи на полиция и жандармерия на територията, обслужвана от РУ-Сливен и РУ-Котел, са установили незаконно притежание на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

При проверки в село Градец и на адрес в град Сливен доброволно са предадени 1 пистолет, 4 пушки, голямо количество боеприпаси за различен вид оръжие, сигнални ракети и други. Задържани са трима мъже на 42, 20 и 55 години. Работата по случаите продължава. Образувани са досъдебни производства.

 

По време на операцията е задържан мъж на 20 години за кражба на сумата от 3000 лева от магазин на ул. „Бършен“ в град Сливен. Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на задържания продължава от служители на участък “Надежда“ при РУ Сливен.

 

В търговски обект в село Самуилово служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ са констатирали осъществяване на търговска дейност без наличие на фискално устройство, през което да се отчитат извършените продажби. Документите, съставени при извършване на проверката, ще бъдат изпратени в ТД НАП Бургас за преценка и санкциониране на търговеца.

 

При съвместните проверки с ДГС-Котел са образувани 2 проверки с оглед данни за извършени престъпления по чл.235, ал.1 от НК за съхраняване на дърва за огрев в село Ябланово без контролна горска марка и документ, доказващ произхода им.

 

В хода на операцията служители на РУ-Твърдица са разкрили три престъпления. Задържани са мъж на 26 години за притежание на наркотични вещества, мъж на 53 години за кражба на алкохолни напитки от хранителен магазин в град Твърдица и мъж на 42 години за използване на чужд платежен документ /дебитна карта/ като е изтеглил сумата от 2000 лева. По случаите са образувани досъдебни производства.

 

По време на контрола по пътна безопасност по главни, второстепенни и общински пътища са проверени 641 моторни превозни средства и 922 лица. За нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 81 акта и 204 фиша.

 

___________________________________________

 

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 104 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 32 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 2 протокола за предупреждение.

 

Направени са 81 проби за употреба на алкохол и 1 за наркотици.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 3 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани два пожара от екипи на РСПБЗН-Сливен и Нова Загора, без да причини преки щети, възникнал в сухи треви и отпадъци.

Оказана е помощ от екип на РСПБЗН-Сливен на 64-годишен мъж в безпомощно състояние, който се е намирал в заключено жилище в град Сливен. Пожарникарите са влезли през прозореца и са осигурили достъп на екипа на ЦСМП-Сливен.

 

Снимки

СпецакцияСпецакцияСпецакция