Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 09.08.2024 г.

09 август 2024 09:50, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 294
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 08.07.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 09.08.2024 Г.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен са задържали 19-годишен за грабеж. Заявлението е подадено на 5 август. Задържаният е отнел мобилен телефон и портфейл, съдържащ лични документи и пари, от владението на 76-годишна жена. Момчето е направило самопризнания и е върнало част от откраднатите вещи. Работата по образуваното досъдебно производство продължава от служители на участък „Надежда“.

 

48-годишен мъж е задържан за кражба на бижута от магазин в центъра на град Сливен. Сигналът е получен на 8 август в 10,25 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 8 август, около 16,45 часа, е извършена проверка на 32-годишен мъж от село Бяла. В него е намерено топче от станиол, съдържащо суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Сливен работят по две кражби на мобилни телефони, заявени на 8 август. В квартал „Даме Груев“ е откраднат телефон „Redmi 13C“, собственост на момче на 17 години. От жилище в квартал „Надежда“ е откраднат телефон „Motorola“, собственост на 30-годишен мъж. Нанесените щети са в процес на установяване. Образувани са досъдебни производства.

 

___________________________________________

 

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 158 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 24 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 15 протокола за предупреждение.

 

Направени са 128 проби за употреба на алкохол и 2 за наркотици.

 

Регистрирано е едно пътно произшествие без пострадали на територията на РУ-Сливен. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани два пожара от екипи на РСПБЗН-Сливен /3/, Нова Загора /1/ и Твърдица /1/, без да причини преки щети, възникнал в сухи треви и отпадъци.