Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Важно е да привличаме повече млади хора, които се интересуват от изкуство

10 август 2024 09:00, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 месец, брой четения: 233
изложба черно и бяло

Петъчната вечер се превърна в истински празник за сетивата в обновената галерия "Май". Скулпторът Цветан Цветков откри юбилейната си изложба "Черно и бяло", а кметът Стефан Радев беше специален гост на събитието. Той пожела на добър час на експозицията и на артиста и коментира, че е важно повече млади хора да се интересуват от култура и изкуство.

"Искам да благодаря за това, което правите. Всяка една изложба е богатство за нашия град. Сливен е място с богата култура и е важно всички да полагаме усилия да поддържаме това ниво и да привличаме повече млади хора, които да влизат в галериите, в концертните зали и театрите - въобще в пространствата, в които се твори изкуство. Поздравления за всички, които се занимават с тази дейност!", заяви Радев.

От своя страна авторът Цветан Цветков благодари на кмета, че е уважил изложбата и обясни, че произведенията са свързани със символиката, с борбата между доброто и злото.

Роденият в Сливен творец е завършил Художествената гимназия в Троян, специалност "Керамика". Дипломира се със специалност "Скулптура" във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". Член е на Съюза на българските художници. Автор е на редица скулптурни паметници, удостояван многократно с награди от национални конкурси.

Изложбата "Черно и бяло" ще остане в галерия "Май" до 23 август.

Снимки

изложба черно и бялоизложба черно и бялоизложба черно и бялоизложба черно и бялоизложба черно и бяло