Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливенският митрополит Арсений откри християнския фестивал “Пристан на спасение” в гр. Царево

11 август 2024 10:14, Канцелария (Сливенска Митрополия)
Излъчване: Митрополия Сливен преди 3 седмици, брой четения: 2412
Сливенският митрополит Арсений откри християнския фестивал “Пристан на спасение” в гр. Царево

Организатор на фестивала е фондация “Наш дом е България”. Форумът “Пристан на спасение” се провежда в чест на празника Успение Богородично в Царево, където от 10 до 15 август български изпълнители ще изнесат концерти с цел духовна просвета. Концертите се провеждат пред храма Успение Богородично в гр. Царево.

Сливенският митрополит Арсений откри фестивала преди началото на първия концерт на сцената на скалите под храма на св. Богородица. На събитието присъства кметът на гр. Царево г-н Марин Киров и десетки миряни.

Владиката отправи архипастирски благослов и благодари на организаторите и участниците във фестивала за тяхното усърдие във вярата за издигане на духа чрез евангелските истини и любов, които отправят чрез изпълненията на духовни християнски песни, рецитали и четене на св. Писание с тълкувание, за да могат все повече хора да се запознаят с православната вяра.

Снимки

Сливенският митрополит Арсений откри християнския фестивал “Пристан на спасение” в гр. ЦаревоСливенският митрополит Арсений откри християнския фестивал “Пристан на спасение” в гр. Царево