» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливенският митрополит Арсений откри християнския фестивал “Пристан на спасение” в гр. Царево

11 August 2024 10:14, Kancelariya
Emission of: Bishopric Sliven 3 weeks ago, number of readings: 2411
Сливенският митрополит Арсений откри християнския фестивал “Пристан на спасение” в гр. Царево

Организатор на фестивала е фондация “Наш дом е България”. Форумът “Пристан на спасение” се провежда в чест на празника Успение Богородично в Царево, където от 10 до 15 август български изпълнители ще изнесат концерти с цел духовна просвета. Концертите се провеждат пред храма Успение Богородично в гр. Царево.

Сливенският митрополит Арсений откри фестивала преди началото на първия концерт на сцената на скалите под храма на св. Богородица. На събитието присъства кметът на гр. Царево г-н Марин Киров и десетки миряни.

Владиката отправи архипастирски благослов и благодари на организаторите и участниците във фестивала за тяхното усърдие във вярата за издигане на духа чрез евангелските истини и любов, които отправят чрез изпълненията на духовни християнски песни, рецитали и четене на св. Писание с тълкувание, за да могат все повече хора да се запознаят с православната вяра.

Photos

Сливенският митрополит Арсений откри християнския фестивал “Пристан на спасение” в гр. ЦаревоСливенският митрополит Арсений откри християнския фестивал “Пристан на спасение” в гр. Царево