» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 12.08.2024 г.

12 August 2024 10:33, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 3 weeks ago, number of readings: 250
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ на МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 09.08.2024г. до 06,00 часа на 12.08.2024 г.

 

Сливен: Специализирана операция по опазване на обществения ред и сигурността е проведена през почивните дни на територията на сливенския квартал „Надежда” от екипи на РУ-Сливен. Вечерта на 10 август е получен сигнал за сбиване на ул. „Крали Марко” заради силна музика. От групите, участващи в конфликта, са хвърляни бутилки и камъни. При овладяване на конфликта са нанесени леки щети по полицейския автомобил. Няма пострадали. Задържани са четирима. По време на операцията са проверени 187 лица, 168 МПС и превозни средства с животинска тяга. Съставени са 24 акта за нарушение на Закона за движение по пътищата / неизползване на детско столче, поставено фолио за затъмняване на предните стъкла, изменение на конструкцията, техническа неизправност и други/ и 31 фиша. По Наредбата на Община Сливен са съставени 4 акта - иззети са 2 кошума за движение в забранен пътен участък, съставени са 2 акта за силна музика. Съставени са 4 протокола за предупреждение по ЗМВР.

Операциите по обществен ред и сигурност продължават. За гарантиране спокойствието в квартала е осигурено присъствието на жандармерия.

 

Нова Загора: На 11 август, в 06,30 часа, е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на път II-66, в района между град Нова Загора и разклона за село Караново. Инцидентът е станал между лек автомобил „Фолксваген Шаран”, управляван от мъж на 25 години от град Нова Загора, и товарен автомобил „Мерцедес”, управляван от водач на 61 години, жител на общ. Стара Загора. По първоначални данни лекият автомобил застига и удря в задната част товарния автомобил, като от удара двата автомобила се преобръщат. От произшествието са пострадали водачите и техните спътници- жена на 59 години от товарния автомобил и мъж на 26 години от лекия автомобил. Те са откарани за оказване на медицинска помощ в болнични заведения в Сливен и Стара Загора. Пробите за употреба на алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.