Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен отбеляза Международния ден на младежта – 12 август

13 август 2024 11:07, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 седмици, брой четения: 196
Ден на младежта

Градската градина в Сливен се превърна в арена на музиката, на танците, на забавленията и на различни спортни активности. Поводът беше Международният ден на младежта, който световната общност чества на 12 август всяка година. Празничният концерт, организиран от Младежки дом-Сливен привлече многобройна публика, която аплодираше бурно изпълненията на участниците. Сред гостите, дошли да уважат събитието, беше заместник-кметът Камен Костов. Той поздрави всички младежи за празника им и връчи поздравителен адрес от името на сливенския градоначалник Стефан Радев. В него кметът изтъква все по-значимата роля на младите хора в обществения живот и процеси.

„Днес си даваме сметка, че за да се развива пълноценно едно общество, са нужни обединените усилия на всички поколения и възрасти, на хора с различни гледни точки и стереотипи. На този ден искам да ви каже, че гласът ви се чува, той е особено важен, че действията ви се виждат и се оценяват високо от всички нас“, посочва още Радев. Той използва случая да изрази благодарност за успешната съвместна дейност, за упоритостта и вдъхновението на младежите и подчертава още, че те са надеждата, промяната и гаранцията за по-доброто бъдеще.

Програмата продължи с концерт с участието на местни таланти, Dance nation с Борис Панайотов, Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, уъркшоп по народни танци с младежки танцов ансамбъл „Булгари“, ЕКО игри и рисуване с Клуб за Бъдеще-Сливен. Бяха поставени и информационни щандове на местни организации. Бяха организирани състезание за начинаещи по Спортно ориентиране със Спортен клуб по ориентиране „Сините камъни“, демонстрации и свободна зона със Спортен клуб по канадска борба „Стоте войводи“, демонстрации и игри с младежите на БЧК и др.

Празничните инициативи продължават и днес. От 18.03 часа на сцената във Военния клуб ще бъде представена театралната постановка „Пепел от навици“ от Театрална трупа „Свободни електрони“.

Снимки

Ден на младежтаДен на младежтаДен на младежтаДен на младежтаДен на младежтаДен на младежтаДен на младежтаДен на младежтаДен на младежтаДен на младежтаДен на младежтаДен на младежтаДен на младежтаДен на младежтаДен на младежтаДен на младежтаДен на младежтаДен на младежтаДен на младежта