Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс "Дом на доброто" в новозагорското село Коньово

15 август 2024 09:21, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 седмици, брой четения: 218
Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс

Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс "Дом на доброто" в новозагорското село Коньово. Той е посветен на родения на 15 август в селото ясновидец дядо Влайчо и отвори врати на същия ден през 2019 г.

 

Комплексът, създаден по инициатива на покойния вече кмет на Нова Загора Николай Грозев, целогодишно е посещаван от хора от цялата страна, които търсят утеха или изцеление. Намира се в парка на село Коньово, като в музейната част е показана експозиция с вещи на дядо Влайчо, стаята му, възстановена по спомените на Николай Грозев, фотографии, стотици благодарствени писма от хора, на които е помогнал. В мемориала звучи музика, под чиито звуци се изпълнява танцът "Паневритмия" на Бялото братство на Петър Дънов, чийто последовател е бил дядо Влайчо. В комплекса има още беседки за отдих, пчелин, тъй като ясновидецът се е занимавал с отглеждане на пчели дълги години от живота си, както и чешма.

 

Хората от Сливенско и Новозагорско все още помнят ясновидеца, който за местните може да се сравнява с Ванга. Веруюто на дядо Влайчо било "Даром ми е дадено, даром го давам", като предсказвайки не взимал пари.

Източник: БТА Сливен
кореспондент на БТА в Сливен Велина Василева
Снимки: Велина Василева, БТА

Снимки

Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс Навършват се пет години от създаването на мемориалния комплекс