» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Успение Богородично и празник на Несебър

16 August 2024 09:43, Kancelariya
Emission of: Bishopric Sliven 2 weeks ago, number of readings: 1792
Успение Богородично и празник на Несебър

На 15 август, когато светата Православна Църква празнува Успението на Пресвета Богородица, Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Арсений, възглави архиерейската света Литургия в храм „Успение Богородично” в гр. Несебър.

С Владиката съслужиха: архимандрит Димитрий - протосингел при Сливенска света митрополия, епархийските духовни надзорници - прот. Панайот Сотиров и прот. Атанас Чулаков, ст. ик. Петър Косев - председател на храма, свещеници от града и околията.

От ранни зори храмът се изпълни с православни християни, дошли да отдадат почит на Божията Майка, да Й се помолят и да се поклонят на чудотворната Й икона.

Всички заедно с едно сърце и едни уста изповядаха “Символа на вярата” и казаха Господнята молитва "Отче наш". Мнозина от присъстващите, които се бяха подготвили с пост и покаяние, пристъпиха към Светите Христови Тайни.

На богослужението присъства и кметът на Община Несебър г-н Николай Димитров.

По време на причастния канон митрополит Арсений се обърна към всички с архипастирско слово, в което говори за Успението на Пресветата Дева, разказа за възпитанието на Божията Майка от нейните родители и призова всички родители да подражават на св. Праведни Богоотци Йоаким и Анна.

В края на службата митрополит Арсений отличи с офикия “иконом” епархийските духовни надзорници - прот. Панайот Сотиров и прот. Атанас Чулаков. “Аксиос!” - прозвуча радостно в храма.

Photos

Успение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на НесебърУспение Богородично и празник на Несебър