» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Митрополит Арсений освети параклис в с. Лозенец

16 August 2024 09:48, Kancelariya
Emission of: Bishopric Sliven 2 weeks ago, number of readings: 1846
Митрополит Арсений освети параклис в с. Лозенец

В деня на Богородичната пасха - Успение на Пресвета Богородица, Сливенският митрополит Арсений освети параклис в чест на св. Николай Чудотворец в с. Лозенец, община Царево. Параклисът е дарение от г-жа Ния Илева от гр. София, а мястото върху което е поставен, е общински терен, отделен и предоставен на Сливенската св. митрополия.

На освещаването присъстваха: областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова, която днес празнува и своя имен ден, кметът на община Царево г-н Марин Киров и жители на село Лозенец.

Владиката благодари на дарителите и в знак на благодарност им връчи благодарствени грамоти за щедростта, която проявяват към Светата митрополия с поставянето на параклиса и съдействието от общинската управа в лицето на кмета. По случай именния ден на проф. Мария Нейкова, владиката й подари икона с образа на св. Богородица. Параклисът се намира на брега на морето и е с целодневен свободен достъп.

Photos

Митрополит Арсений освети параклис в с. ЛозенецМитрополит Арсений освети параклис в с. ЛозенецМитрополит Арсений освети параклис в с. ЛозенецМитрополит Арсений освети параклис в с. ЛозенецМитрополит Арсений освети параклис в с. ЛозенецМитрополит Арсений освети параклис в с. Лозенец