» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен, кратки вечерни новини, 17.08.2024 г., събота

17 August 2024 15:58, Stanimir Petkov
Emission of: Tuida News 2 weeks ago, number of readings: 687
Сливен

Вторият от двамата мъже, отговорни за запалването на пожара в местността Бармук баир край Сливен, е задържан от полицейски екип на група „Патрулно-постова дейност“ на участък „Надежда“ в петък вечерта.

20 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен с 4 единици техника се включиха в гасенето на пожара на Бармук баир в четвъртък.

От 3 до 10 години затвор може да получат двамата мъже, отговорни за вчерашния голям пожар на Бармук баир на метри от къщите в Сливен.

Сливенските художници Веселин Дамянов-Вес, Анжела Терзиева, Христо Георгиев и Елена Янкова бяха отличени с престижни номинации и награди от Националната изложба „Приятели на морето“ в Бургас.

На заседание на Комисията за разпределение на държавната и общинска субсидия бяха отпуснати средствата от втория транш за 2024 г. за културните средища.

Община Сливен разкри процедура за номинации за наградата „Милосърдие” за 2024 г. - предложенията за връчване на наградата се правят от лечебни и социални заведения, неправителствени организации, общински съветници или инициативни комитети, съставени от минимум 20 човека.

До 23 август ще остане юбилейната изложба на скулптора Цветан Цветков „Черно и бяло“ в галерия „Май“.