Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Чавдар Божурски с признателност към участниците в гасенето на големия пожар край Сливен

19 август 2024 08:24, Мирослав Митев (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 220
Божурски

Областният управител Чавдар Божурски изказва признателност към всички, които участваха в гасенето на големия пожар в местността Бармук баир край Сливен на 15 август:

В качеството си на областен управител и в същото време като гражданин на Сливен искам най-сърдечно да благодаря на всички, които се включиха в гасенето на пламъците и помогнаха за локализирането, овладяването и потушаването на пожара. Благодаря на пожарникарите и горските, на доброволците, на планинските спасители, на военните, на полицаите и на всички, които дадоха своя принос и в изключително тежка обстановка не позволиха разпространение на пожара и не допуснаха да има риск за гражданите на Сливен и техните домове!

Изказвам специални благодарности на всички ръководители на различни структури, които на място организираха дейностите по гасенето и допринесоха за добрата организация и потушаването на пожара! Държа поименно да спомена комисар Денчо Чомаков - директор на РДПБЗН, Димчо Радев - директор на ЮИДП, старши комисар Димитър Величков - директор на ОДМВР, Стефан Радев - кмет на Сливен, Веселин Гангалов – окръжен прокурор, Неделин Недков – директор на РДГ, Ивайло Русев - директор на ДГС Сливен, полковник Данчо Николов – заместник-командир на в. ф. 22 220, Росен Георгиев – началник на РСПБЗН.

Искам специално да подчертая професионалната работа на сливенските полицаи, които успяха бързо да установят и да задържат и двамата причинители на пожара. Това е първият подобен случай в България при който са заловени пряко отговорните за толкова голямо бедствие. Очаквам те да бъдат наказани с цялата строгост на закона, за да се избегнат подобни инциденти в бъдеще.

Още веднъж поднасям своите най-искрени човешки благодарности към всички участници в гасенето на пожара! Вие се показахте като истински герои и заслужавате моята и на жителите на Сливен и областта признателност.

 

Чавдар Божурски

Областен управител

на област Сливен