Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Успение на свети Йоан Рилски Чудотворец в Бургас

18 август 2024 16:28, Канцелария (Сливенска Митрополия)
Излъчване: Митрополия Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 933
Успение на свети Йоан Рилски Чудотворец в Бургас

На 18 август, когато Православната църква чества Успението на свети Йоан Рилски Чудотворец, Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Арсений възглави архиерейска света Литургия в храм „Св. Йоан Рилски“ в град Бургас.

С владиката съслужиха: архимандрит Димитрий - протосингел при Сливенска света митрополия и архиерейски наместник на Ямболска духовна околия, ст. ик. Емилиан Михайлов - архиерейски наместник на Бургаска духовна околия, ст. ик. Николай Димитров - председател на храма и старши епархийски съветник, ст. ик. Петър Василев, ик. Атанас Чулаков - епархийски духовен надзорник, свещеници от града и околията.

Множество православни християни молитвено участваха в светата богослужба и дойдоха да почетат паметта на св. Йоан Рилски Чудотворец. Всички заедно с едно сърце и едни уста изповядаха Символа на вярата и Господнята молитва "Отче наш". Много от присъстващите пристъпиха към Светите Христови Тайни.

В края на светата Литургия митрополит Арсений се обърна към вярващите със слово за живота и чудесата на Св. Йоан Рилски Чудотворец и ги поздрави за празника.

Снимки

Успение на свети Йоан Рилски Чудотворец в БургасУспение на свети Йоан Рилски Чудотворец в БургасУспение на свети Йоан Рилски Чудотворец в БургасУспение на свети Йоан Рилски Чудотворец в БургасУспение на свети Йоан Рилски Чудотворец в БургасУспение на свети Йоан Рилски Чудотворец в БургасУспение на свети Йоан Рилски Чудотворец в БургасУспение на свети Йоан Рилски Чудотворец в БургасУспение на свети Йоан Рилски Чудотворец в БургасУспение на свети Йоан Рилски Чудотворец в БургасУспение на свети Йоан Рилски Чудотворец в БургасУспение на свети Йоан Рилски Чудотворец в БургасУспение на свети Йоан Рилски Чудотворец в БургасУспение на свети Йоан Рилски Чудотворец в БургасУспение на свети Йоан Рилски Чудотворец в БургасУспение на свети Йоан Рилски Чудотворец в БургасУспение на свети Йоан Рилски Чудотворец в Бургас