Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За първи път България ще има представител на Световната купа по паеля

20 август 2024 12:39, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 292
„World Paella DayCup 2024“

„World Paella DayCup 2024“

Вижте кой е той!

 

Българин е сред претендентите за най-добър майстор на паеля в света! Николай Тодоров – Ник, един от организаторите на най-големите фестивали и концерти в България, включително SPICE MUSIC FESTIVAL, HILLS OF ROCK, Фестивал на Рибата и Виното, STREET FOOD FESTIVAL и др. се впуска смело в световната надпревара и на 20 септември ще се изправи срещу още 11 претенденти за Световната купа във Валенсия, Испания.

 

World Paella DayCup eкулинарно световно първенство за приготвяне на паеля, което ще се проведе за седми път във Валенсия с участници от цял свят. Целта на първенството е да популяризира паелята и да избере най-добрия майстор на вкусното и обичано испанско ястие. В полуфиналите, след национално гласуване, Ник Тодоров успя да се пребори с 44 кандидати от 25 страни. За този успех бяха важни, както националните гласове в подкрепа на всеки един от кандидатите, така и медийното отразяване и публичността на инициативата във всяка страна.

 

Николай Тодоров – Ник е известен и като създател и идеолог на концепцията за алтернативен градски начин на живот и магазини „На Тъмно“. Името му се свързва и с организирането на едни от най-мащабните кулинарни събития и фестивали в страната. Кулинарията е едно от хобитата му, а паелята е негова страст от години. Първата му среща с ястието е преди 25 години и до момента е сготвил стотици паели на събития от всякакъв мащаб – фестивали, партита, демонстрации, работилници. На финала на World Paella DayCupНиколай Тодоров ще трябва да представи своя авторска рецепта за паеля, по която вече работи.

 

Рецептата, която Ник разработва включва продукти, които могат да се намерят само в България и на Балканския полуостров.

 

„Идеята ми е да покажем на Света местни продукти и подправки, които са част от кулинарното наследство на нашата страна. В комбинация с традиционните практики за приготвяне на паеля, които изследвам години наред, ще приготвя ястие, която ще бъде достойно за Световна титла!“, споделя колоритният варненец.

 

„Обичам да пътувам по Света, да опитвам локални ястия, храни и напитки. Испания е една от любимите ми дестинации, а Валенсия е един от градовете, които ме вдъхновяват истински.“ - продължава Ник.

 

Преди да отпътува за финалите в Испания от 17 до 21 септември, Николай Тодоров – Ник ще организира няколко демонстрации на живо в България:

 

7 септември – Пловдив, Station Street Festival

8 септември – Бургас, Фестивал на Рибата и Виното

15 септември – Варна, VARNA Street Food Park.

Снимки

„World Paella DayCup 2024“„World Paella DayCup 2024“„World Paella DayCup 2024“