Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD публикува своя доклад за корпоративна отговорност 2023-24

22 август 2024 09:05, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 276
AMD logo

— Компанията се фокусира върху намаляване на въглеродните емисии, сътрудничество в индустрията и програмите за развитие на служителите си —

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ — 21 август 2024 г. — Днес AMD (NASDAQ: AMD) публикува своя годишен доклад за корпоративната отговорност (CR), описващ напредъка към своите стратегически цели за корпоративна отговорност през 2023 г. AMD фокусира усилията си върху ключови въпроси, които имат най-голямо въздействие върху нейния бизнес и общество, включително екологична устойчивост; дигитално въздействие; разнообразие, принадлежност и включване; и отговорност към веригата за доставки.

 

Основните моменти за 2023 г. включват:

Екологична устойчивост

• Чрез холистичен подход към дизайна на чипове, съсредоточен върху производителността и енергийната ефективност, AMD доставя широка гама от изчислителни продукти за цялостна AI инфраструктура. Иновации като чиплетната архитектура, въведена от AMD, могат да се справят с предизвикателствата, свързани с устойчивостта по време на употребата на продукта, както и в производствения процес. Например, производството на процесори AMD EPYC™ от 4-то поколение с до 12 отделни изчислителни чиплета вместо една монолитна матрица спести ~132 000 метрични тона CO2e през 2023 г. с по-малкото количество произведени заготовки (т. нар. вафли), AMD също така продължава да напредва по отношение на целта си да осигури 30 пъти подобрение на енергийната ефективност за процесори и ускорители, захранващи сървъри за HPC и AI от 2020 г. до 2025 г., а решенията на AMD дават живот на повече от половината от топ 50 от най-енергийноефективните суперкомпютри на най-новия списък Green500.

• AMD проектира изчислителни продукти с AI и висока производителност, за да помогне на клиенти и партньори да се справят с някои от най-трудните предизвикателства в света, като същевременно постигат целите си за устойчивост. Тъй като AI се превръща в доминиращо работно натоварване, решенията на AMD помагат на операторите на центрове за данни да модернизират инфраструктурата си, за да се справят с предизвикателствата, свързани с пространството и консумацията на енергия. Например, един сървър EPYC™ от 4-то поколение може да замени пет сървъра от предишни поколения, намалявайки пространството в стелажа със 70%, като същевременно консумира 65% по-малко енергия.

• В своите операции AMD е намалила въглеродните емисии с 24,5% от 2020 г. насам. През 2023 г. AMD е произвела 40% от енергията си, използвана от възобновяеми източници, спрямо 18% през 2020 г. Във веригата на доставки партньорите на AMD, произвеждащи чипове, намалиха общото ползване на вода при производство на заготовки чрез увеличаване на използването на рециклирана вода с 34% (2022-2023 г.).

 

Ускоряване на научните разработки и STEM образованието

• От 2020 г. над 150 университета, изследователски институции и организации с нестопанска цел са получили дарени AMD технологии чрез AMD AI и HPC фонда и STEM инициативи, облагодетелствайки приблизително 61 милиона души чрез научни изследвания и образование. Като част от тези усилия през 2023 г. AMD направи дарения на институции, работещи в области като AI и машинно обучение и изследвания на приложения, включващи AI в научни приложения и различни HPC и AI инициативи за преподаване и обучение.

• Компанията също така продължава да разширява STEM образованието (Наука, технологии, инженерни специалности и математика) с програмата AMD Learning Labs и създаде нова лаборатория в университета Мейнуут в Дъблин, Ирландия. В допълнение към технологиите и финансирането, служителите на AMD по целия свят осигуряват наставничество и практическо обучение със студенти чрез различни програми и събития.

 

В помощ на хората и общностите

• AMD подкрепя служителите да вършат най-въздействащата си работа, предлагайки възможности за развитие, ангажираност и принадлежност. Водени от тези усилия, в едно вътрешно проучване на компанията за 2023 г., 92% от служителите казаха, че AMD създава среда, в която хора с различен произход могат да успеят.

• През 2023 г. AMD стартира програмата В помощ на жените в технологиите, всеобхватно учебно изживяване, предназначено да даде възможност, да задържи и подкрепи служителките от AMD в техните технически кариери. Програмата беше завършена от над 230 жени през първата си година и се разширява с допълнителни групи през 2024 г. AMD също посрещна първата си група ветерани чрез програмата Да наемем нашите герои през 2023 г.

• Служителите на AMD от цял свят регистрираха над 25 000 часа доброволческо време чрез индивидуални и екипни дейности през 2023 г.

 

Силни партньорски отношения

• AMD култивира силни партньорства в своята верига от стойности, за да постига все по-добри резултати по отношение на правата на човека, екологичната устойчивост и устойчивостта на веригата за доставки. През 2023 г. AMD разшири усилията за смекчаване на неблагоприятните въздействия върху правата на човека, където е възможно. В съответствие с целите на компанията, 84% от доставчиците-производители на AMD са преминали одити на Responsible Business Alliance между 2020-2023 г.

• AMD продължава да работи в тясно сътрудничество с доставчиците, за да разшири образованието и ресурсите по въпросите на околната среда и човешките права. През последните три години 95% от производствените доставчици на AMD в Малайзия, Тайван и Япония, които работят с трудови агенти за наемане на работници мигранти, са присъствали на семинара на RBA за предотвратяване на принудителния труд.

 

За да научите повече за тези и други актуализации на корпоративната отговорност, разгледайте пълния доклад отчет за 2023-24 г. тук.