» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Предпоследната спирка от 71-вата Международна колоездачна обиколка на България ще бъде в град Сливен

22 August 2024 09:08, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 1 week ago, number of readings: 293
pixabay.com

Четвъртият и предпоследен етап от състезанието ще се проведе на 28 август между градовете Приморско и Сливен. Това ще е най-дългият и тежък етап от обиколката – колоездачите ще трябва да преминат малко над 207 км и ги очаква едно от най-стръмните изкачвания между Ичера и Сливен.

Обиколката на България ще премине през живописни и исторически значими райони, на които и зрителите и участниците ще могат да се насладят. Трасето за четвъртия етап включва Приморско, Бургас, Ветрен, Венец, Лозенец, Мокрен, Градец, Ичера преди финала в Сливен. Маршрутът минава и през резервата „Ропотамо“, който е дом на разнообразна флора и фауна; живописните планински пейзажи на Мокрен, от където ще започне катеренето за деня; и между историческите възрожденски къщи на Ичера.

По време на надпреварата между Приморско и Сливен, лидерите в техните категории ще бъдат отличени със специалните тениски на Обиколката. На финала в Сливен, водещите колоездачи, дори да са същите, ще бъдат наградени отново с тези фланелки, които включват: Жълтата фланелка на ДЗИ за лидера в генералното класиране, Бялата фланелка, подкрепена от Министерството на младежта и спорта и Министерството на туризма, за най-бързия колоездач под 23 години, Лилавата фланелка на Триглав-Еделвайс за състезателя с най-много точки от премиите за активност, и Фланелката на точки на Hyundai предназначена за най-добрия катерач.

Тържественото връчване на фланелките ще бъдат връчени на колоездачите от кмета на град Сливен, г-н Стефан Радев по време на тържествена церемония. В центъра на града ще има и обособена зона с атракции и специален фото-кът, където жителите и гостите ще могат да запечатат незабравими моменти от това вълнуващо събитие.

Не пропускайте възможността да станете част от това спортно шоу и да подкрепите участниците в този труден, но възнаграждаващ предпоследен етап на обиколката.

Може да следите състезанието, както и да откриете всичко, което предстои на: https://bgcf.bg/