» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен, кратки вечерни новини, 22.08.2024 г., четвъртък

22 August 2024 16:05, Stanimir Petkov
Emission of: Tuida News 1 week ago, number of readings: 452
Сливен

Отдел „Статистически изследвания – Сливен“ представя основни резултати от наблюдението на работната сила в област Сливен през второто тримесечие на 2024 година.

През второто тримесечие на 2024 г. общият брой на заетите лица в област Сливен е 71.1 хил., от които 39.2 хил. са мъже, а 31.9 хил. са жени.

Негово Високопреосвещенство митрополит Арсений се срещна с кмета на община Сливен г-н Стефан Радев в сградата на общината и обсъди с него въпроси, свързани с ремонта на сградата на Светата митрополия и изграждането на храм, посветен на св. Димитрий Сливенски, както и други въпроси, свързани с духовна просвета.

Сливналията Евгени Балев е новият шеф на българското колоездене, след като бе избран за председател на федерацията в началото на лятото.

Младежки общински Съвет и Младежки дом – Сливен стартираха кампания за набиране на ученически пособия за деца със специални образователни потребности.

В края на месец август в местността Карандила ще се проведе двадесет и първия Национален събор на каракачаните в България.

Известни певци идват в Сливен за да участват в концерт с кауза на 29 август – събитието ще се проведе на крепост „Туида“.