» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кметът Стефан Радев се срещна с новото командване на военната база в Ново село

22 August 2024 16:15, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 1 week ago, number of readings: 324
Sreshta

Екип на новото висше военно командване на базата в Ново село днес посети Община Сливен. Кметът Стефан Радев посрещна с „Добре дошли!“ новия командир на военните бази в Ново село и румънската авиобаза „Михаил Когалничеану“ – подполковник Кристофър Кушнай. Гостът бе придружен от мениджъра на военния гарнизон на САЩ в България – Джейк Джейкъбс.

В рамките на опознавателната среща сливенският градоначалник сподели, че през годините Община Сливен се е радвала на топло и ползотворно сътрудничество с военния контингент на полигон „Ново село“ и не изрази съмнение, че добрите отношения ще продължат и занапред. Той сподели, че често се включва като гост в организираните празници на военната база. От друга страна, много от военнослужещите на „Ново село“ посещават ежегодните събития в Сливен. Това бе и повод Радев да запознае гостите с по-мащабните и традиционни местни мероприятия, които привличат жители и гости на града.

На свой ред гостите благодариха за приветливото посрещане и изразиха желание да се запознаят по-отблизо с културата и духа на града. Те приеха с ентусиазъм поканата на кмета да посетят предстоящите събития в общината. Кушнай и Джейкъбс увериха домакина, че ще положат усилия добрите отношения между страните да продължат и да се развиват дългосрочно в различни сфери.

 

Photos

SreshtaSreshta