Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Чавдар Божурски се срещна с новото командване на армията на САЩ за България и Румъния

23 август 2024 08:30, Мирослав Митев (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 238
Областен-американци0824

Областният управител Чавдар Божурски се срещна с новия екип на

командването на гарнизона на армията на САЩ в България и Румъния. В областната администрация в Сливен гостуваха подполковник Кристофър Кушнай - командир на военните бази „Ново село“ и „Михаил Когалничеану“, и Джейк Джейкъбс - мениджър на гарнизона за България.

Посещението бе опознавателно и с цел да се установи личен контакт, който да доведе до още по-добро сътрудничество между областния управител и американските военни. Обсъдени бяха теми от съвместен интерес за двете страни.

Основен акцент в разговора беше взаимодействието по време на пожари и други природни бедствия на територията на „Ново село“ и извън базата. Областният управител запозна гостите с инициативата за разширяване на съществуващите противопожарни просеки и изграждането на нови около полигона. Американските военни поеха ангажимент да изяснят реда и да работят за приемане на процедура, която да улесни съвместните дейности както сега, така и в бъдеще.

„Целта е да се стиковаме предварително и ако възникне кризисна ситуация, да можем бързо да реагираме заедно и да сме полезни едни на други“ – коментира Чавдар Божурски. Във връзка с по-добрата съвместна работа, ще бъдат организирани срещи на ръководителите на полицията и пожарната от област Сливен с техните колеги от базата.

По време на срещата областният управител получи покана да гостува на „Ново село“ по повод организирани от американската армия социални събития.