Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първият етап от 71-вата Международна колоездачна обиколка печели италианецът Матео Малучели

26 август 2024 08:43, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 дни, брой четения: 206
Първият етап от 71-вата Международна колоездачна обиколка печели италианецът Матео Малучели

Завърши първата отсечка от обиколката на България, София – Троян. След 161.5км по Подбалкана (I-6), отборите бяха посрещната с бурни ръкопляскания от малки и големи. В началото на отсечката няколко участници успяха да се откъснат от колоната и да изградят по-сериозна преднина, но изкачването по Беклемето стопи разликата и финишът в Троян беше доста по-близък.

 

Първо място успя да вземе Матео Малучели, италианецът от японския отбор JCL Теам Ukyo. По време на прологът Малучели успя да вземе второ място, с което си заслужи лилавата фланелка за днес. На второ място застана Филипо Талиани от отбора Vini Monzon Savini Due. Веднага след тях премина финиш линията Матуш Сточек от ATT Investments.

Преди състезатели да пристигнат в Троян, общината и кмета госпожа Донка Михайлова бяха организирали изненади за гражданите. Имаше кратко колоездачно състезание за децата от колоездачния клуб Хемус-Троян, представление на детския мажоретния състав на града, както и специален фото корнер от Министерството на туризма.

Малко след като и последният състезател премина финиш линията, кмета г-жа Донка Михайлова, зам. Кмета Вероника Тодорова и зам. Кмета Ангел Ангелов се появиха на сцената да наградят тримата медалисти.

„ Много се радваме, че за 69-ти път Троян посреща колоездачна обиколка и можем да запазим традицията на този град като най-колоездачния в страната. Разбира се трябва и специално да благодаря на нашия отбор Хемус-Троян и техния председател Тодор Колев, заради, който тази година успя да се случи.“, каза кмета г-жа Донка Михайлова, когато посрещна победителите на сцената.

Победители освен медали за първо, второ и трето място получиха венци и шампанско, с което да опръскат публиката. Тържествената церемония продължи с награждаването на новите лидери в големите категории на състезанието – всеки от тях, ще се отличава във следващия етап със специална фланелка. Представителят на ДЗИ, генералният спонсор на обиколката връчи престижната жълта фланелка за най-добро време на Матео Малучели. Заместник-кметът Ангел Ангелов имаше честта да награди българина Лука Туркулов от Vasil Levski Cycling Team с лилавата фланелка на Triglav-Edelvais за най-активно представяне в заложените активности по трасето. Венци Маринов, представителят на Hyundai Bulgaria, даде фланелката на точки на Лъчезар Ангелов, който имаше най-добрия резултат в категория изкачване. И последната фланелка, която беше връчена беше бялата. Тя е спонсорирана от Министерството на туризма и Министерството на младежта и спорта и е отредена за най-доброто поставено време от състезател под 23-годишна възраст – Иарно Грикса от P&S Metalltechnik Benotti.

Етап две от състезанието започва отново от Троян, и ще постави колоездачите с един от най-тежките участъци от цялата обиколка – прохода Шипка. Вторият етап ще бъде 108.3км и ще завърши в град Казанлък.

За повече информация покрай Обиколката на България, посетете: https://bgcf.bg/tourofbulgaria/2024/

Може да следите цялата обиколка на живо и на фейсбук страницата на обиколката както и на Youtube канала:

https://www.facebook.com/TourofBulgaria

https://www.youtube.com/@BulgarianCyclingFederation

Снимки

Първият етап от 71-вата Международна колоездачна обиколка печели италианецът Матео МалучелиПървият етап от 71-вата Международна колоездачна обиколка печели италианецът Матео МалучелиПървият етап от 71-вата Международна колоездачна обиколка печели италианецът Матео МалучелиПървият етап от 71-вата Международна колоездачна обиколка печели италианецът Матео Малучели