Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Българин печели най-добро време и пролога на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България

25 август 2024 08:56, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 174
Българин печели най-добро време и пролога на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България

По време на предварителния етап от 100-годишния юбилей на тура, българинът Емил Стойнев успя да запише най-бързото време на 1-километровия пробег около храм-паметник „Св. Александър Невски“. Само за 1 минута, 13 секунди и 300 стотни Емил от българския отбор Vitosha Cycling Team успя да завърши предизвикателното трасе по паветата около храма. Това го прави и първият българин, който печели етап от българското състезание от 2017 година насам, както и първият българин, който успява да заслужи лидерската жълта фланелка на ДЗИ, генералният спонсор на Обиколката, която се дава за най-добро време сред всички.

На второ място застана колоездачен от японския отбор JCL Team Ukyo, Матео Малучели. Неговото време беше с 120 стотни по-бавно от това на Емил Стойнев, и затова успя да си спечели правото да започне следващия етап с лилавата фланелка на Триглав-Еделвайс. Подиумът беше запълнен от Бенджамин Буус от немския отбор Rad Net Oswald. Младият състезател успя да вземе фланелката на точки, спонсорирана от Hyundai, която принципно ще се дава на най-добрия катерач в следващите етапи, както и бялата фланелка, от Министерството на младежта и спорта и Министерството на туризма, която е за най-добро време на колоездач под 23-годишна възраст.

И трите фланелки бяха връчени от Иван Ганчев, член на Управителния съвет на ДЗИ и Изпълнителен директор „Финанси и риск“, а председателят на Българската федерация по колоездене, Евгени Балев подари по един букет на победителите, всеки съответстващ на завоюваните фланелки.

„От години не сме имали толкова силен старт. Българин с жълта фланелка, победител в първия етап, и на връх 100 години от първата обиколка. Вярвам в нашите момчета да пристигнат и първи в Габрово на големия финал. Късмет!“, каза председателят Балев след края на пролога.

В неделя, 25 август от 13:10 от площад Народно събрание започва първата дълга отсечка на Обиколката. Трасето е между София и Троян и ще продължи 161.5км

За повече информация покрай Обиколката на България, посетете: https://bgcf.bg/tourofbulgaria/2024/

Може да следите цялата обиколка на живо и на фейсбук страницата на обиколката както и на Youtube канала:

https://www.facebook.com/TourofBulgaria

https://www.youtube.com/@BulgarianCyclingFederation

Снимки

Българин печели най-добро време и пролога на 71-вата Международна колоездачна обиколка на БългарияБългарин печели най-добро време и пролога на 71-вата Международна колоездачна обиколка на БългарияБългарин печели най-добро време и пролога на 71-вата Международна колоездачна обиколка на БългарияБългарин печели най-добро време и пролога на 71-вата Международна колоездачна обиколка на БългарияБългарин печели най-добро време и пролога на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България