» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Освещаване на параклис, посветен на свети Мина

25 August 2024 09:44, Kancelariya
Emission of: Bishopric Sliven 1 week ago, number of readings: 2009
Освещаване на параклис, посветен на свети Мина

На 24 август Сливенският митрополит Арсений и Велбъждският епископ Исаак, втори викарий на Софийския митрополит и Български патриарх Даниил, осветиха параклиса, посветен на св. великомъченик Мина, в къмпинг Созопол Еко. Параклисът е изграден с доброволния труд на ктиторите г-н Валентин Василев и г-н Петър Цветков. В съслужение с архиереите бе и енорийският свещеник иконом Димитър Попов, към чиято енория ще се числи и новият параклис.

На освещаването присъстваха множество християни, а децата обдариха с прегръдки и цветя епархийския си архиерей. Владиката изказа благодарност към инициаторите, строителите и дарителите на параклиса като им връчи благодарствени грамоти от името на Светата митрополия и Епархийския съвет, насърчавайки тяхната богоугодна инициатива и личен пример. Параклисът ще бъде отворен всекидневно за всеки, който иска да го посети.

Photos

Освещаване на параклис, посветен на свети МинаОсвещаване на параклис, посветен на свети МинаОсвещаване на параклис, посветен на свети МинаОсвещаване на параклис, посветен на свети Мина