Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 26.08.2024 г.

26 август 2024 13:56, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 262
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 24.08.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 26.08.2024 Г.

 

Сливен: Полицейски екипи на РУ-Сливен и Пътна полиция са установили притежание на наркотици и водачи на МПС, употребили алкохол, при операция по опазване на обществения ред и пътна безопасност през почивните дни. При проверка на 30-годишен мъж в квартал „Даме Груев“ е намерено и иззето пликче, съдържащо вещество, което е реагирало положително на теста за наркотици. Мъжът е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство.

Трима водачи на МПС, са установени да управляват след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверките са извършени на булевардите „Ичеренско шосе“, „Бургаско шосе“ и в село Горно Александрово. Водачите са на 50, 37 и 47 години. По случаите са образувани бързи производства.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по случай на сбиване в село Гергевец, при което е пострадала жена на 53 години, и причиняване на материални щети по автомат в игрална зала в град Сливен. Сигналите са получени на 24 август. Образувани са досъдебни производства.

 

Нова Загора: На 24 август, в 17,25 часа, в дежурната част на РУ-Нова Загора, е получено съобщение за настъпило пътно произшествие. От извършения оглед на мястото на инцидента се установява, че около 17,20 часа, по ул. „Цар Самуил“ в град Нова Загора, 30-годишен мъж, водач на лек автомобил „Фолксваген Шаран“, удря неправилно пресичащата пътното платно 82-годишна жена. Тя е настанена за лечение в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. Пробите за употреба на алкохол и наркотици на водача са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: Двама водачи на МПС са хванати да управляват след употреба на наркотици и концентрация на алкохол над 1,2 промила. Проверките са извършени при ежедневния контрол по пътна безопасност.

На 23 август, в 11,23 часа, в град Шивачево, е спрян лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от мъж на 46 години от град Нова Загора. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 август в град Твърдица е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от водач на 34 години от същия град. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

___________________________________________

 

В дните от 24 до 26 август в ОДМВР-Сливен са съставени 166 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 74 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 10 протокола за предупреждение.

 

Направени са 76 проби за употреба на алкохол и 1 за наркотици.

 

Регистрирани са две пътни произшествия без пострадали на територията на РУ-Сливен. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата. Едно пътно произшествие с пострадал в град Нова Загора, образувано е досъдебно производство.