Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Японците печелят жълтата фланелка, а Лука Туркулов задържа лилавата фланелка в края на 2-рия етап от 71-вата ...

27 август 2024 08:59, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 дни, брой четения: 195
2-рия етап

Японците печелят жълтата фланелка, а Лука Туркулов задържа лилавата фланелка в края на 2-рия етап от 71-вата Международна колоездачна обиколка на България

Малко след 18:00 италианецът Джовани Карбони от японския JCL Team Ukyo прелетя през финиш линията в Казанлък с вдигнати ръце. Зад него застана Якуб Отруба от ATT Investments и трети стана носителя на жълтата фланелка от етапа София – Троян, Матео Малучели, от отбора на Карбони.

Състезателите днес прекосиха 108.3км от Троян до Казанлък, като трябваше да преминат през тежкия Шипченски проход. Освен сложното и стръмно изкачване, колоездачите трябваше да покажат и техничните си умения при коварните завой надолу.

 

Преди колоездачите да стигнат до крада, община Казанлък и кмета на общината г-жа Галина Стоянова бяха подготвили празнична програма по случаи поредното минаване на Обиколката през Казанлък. За децата от града беше организирано състезание, на което да покажат своите умения.

„Искам да изкажа благодарности от общината на председателя на Българската федерация по колоездене, Евгений Балев, че това прекрасно събитие се случва в нашата община за поредна година. Надявам се нашите гости да се чувстват добре приветствани и обгрижвани, и да останат доволни от престоя си. Но също така искам и да благодаря на Смаил Алимов, председателя на местния ни колоездачен клуб „Лястовица 1905“. С неговата помощ и финансовата подкрепа на общината ще планираме и построим най-големия колодрум в България“, каза кмета Стоянова по време на церемонията по награждаването.

На сцената след финала бях връчени бронзов, сребърен и златен медал на първите трима от етапа: Матео Малучели, Якуб Отруба и Джовани Карбони. След тях бяха наградени и цветните фланелки на обиколката. Собственикът и управител на Triglav-Edelvais г-н Стефан Иванов, спонсорът на лилавата фланелка, облече Лука Туркулов. Лука за пореден етап показа уменията си по време на активностите и успя да спечели най-много точки и да си задържи лилавата фланелка. Представителят от Hyundai Bulgaria даде фланелката на точки за най-добър катерач на Мартон Дина от ATT Investments. Кметът на община Казанлък, г-жа Стоянова представи бялата фланелка. на Министерството на младежта и спорта и Министерството на туризма на Ярно Грикса. Това му е втората бяла фланелка за обиколката. Най-желаната фланелка, жълтата на ДЗИ за лидер в генералното класиране остана за края на церемонията. Честта да връчи символичната награда се падна на Ивайло Диков, регионален мениджър югоизток за ДЗИ, които са и генералния спонсор на събитието. Получателят, които от утре става мишена за останалите състезатели беше и победителят в днешния етап – Джовани Карбони.

 

 

 

Етап три от състезанието започва в 12:55 във вторник, 27 август, от Казанлък. Етапът ще продължи 180.5км и всички участници се притесняват как морските ветрове ще афектират самия етап както и генералното класиране.

За повече информация покрай Обиколката на България, посетете: https://bgcf.bg/tourofbulgaria/2024/

Може да следите цялата обиколка на живо и на фейсбук страницата на обиколката както и на Youtube канала:

https://www.facebook.com/TourofBulgaria

https://www.youtube.com/@BulgarianCyclingFederation

Снимки

2-рия етап2-рия етап2-рия етап2-рия етап