» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 27.08.2024 г.

27 August 2024 10:54, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 5 days ago, number of readings: 217
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 26.08.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 27.08.2024 Г.

 

Сливен: Иззети тротинетки, съставени актове за тютюнопушене и установени непълнолетни в нощни заведения по време на специализирана операция на полицията в Сливен. Акцията е проведена през почивните дни на територията на града в интервала от 19,00 до 03,00 часа съвместно със служители на РЗИ-Сливен. Целта е обезпечаване на сигурността на децата на обществени места през летния сезон и ограничаване на противообществените прояви и престъпления от и срещу малолетни и непълнолетни. Извършени са проверки на заведения, игрални зали и други обекти, осъществен е контрол по централната пешеходна зона на град Сливен.

В нарушение на Наредбата за обществения ред на Община Сливен са установени четирима непълнолетни да управляват индивидуални електрически превозни средства по бул. „Цар Освободител“. На родителите са съставени актове, превозните средства са иззети. Иззет е и един велосипед, на нарушителя е съставен акт.

Около 01,00 часа на 24 август в нощно заведение са установени 3 непълнолетни лица без възрастен придружител. На родителите са съставени актове.

Служители на РЗИ-Сливен са съставили 6 акта за тютюнопушене в затворени помещения.

Установени са нарушения на Закона за движение по пътищата. На нарушителите са съставени актове и фишове.

 

Нова Загора: Полицейски служители на РУ-Нова Загора са хванали неправоспособен водач, който управлява товарен автомобил след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 26 август, около 14,30 часа, на ул. „Петко Енев“ в град Нова Загора, по време на ежедневния контрол по пътна безопасност. Спрян е товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“. Водачът е неправоспособен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Твърдица: 22-годишен мъж от град Шивачево, водач на лек автомобил „Опел Астра“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 27 август, около 01,20 часа, в град Шивачево. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

___________________________________________

 

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 89 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 43 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 5 протокола за предупреждение.

 

Направени са 50 проби за употреба на алкохол и 3 за наркотици.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказана е една техническа помощ. Своевременно са ликвидирани пожара без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН-Сливен /2/ и Твърдица /2/.