Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОДМВР-Сливен с нови автомобили за контрол на движението по пътищата

27 август 2024 12:35, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 дни, брой четения: 214
ОДМВР-Сливен с нови автомобили за контрол на движението по пътищата

Автомобилният парк на ОДМВР-Сливен се увеличи с нови 5 автомобила. Те са предназначени за нуждите на Пътна полиция и са част от общо 462 моторни превозни средства, които ще получи МВР, осигурени по обществена поръчка със средства от фонд „Безопасност на движението по пътищата“. Първите 86 автомобила бяха връчени на 4 юни тази година от министър на вътрешните работи на тържествена церемония в Главна дирекция „Национална полиция”. 35 от общо 462 автомобила са високоскоростни марка „БМВ”, които ще обслужват магистрални пътища, другите 200 са „Фолксваген” и 227 „Шкода”.

Днес директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков връчи ключовете на новите автомобили. Три автомобила „Шкода” отиват в районните управления в Нова Загора, Котел и Твърдица. Сектор „Пътна полиция”-Сливен вече получи един автомобил „БМВ” и 2 автомобила „Фолксваген”, като днес увеличава автопарка си с още 2 автомобила „Фолксваген”. Очаква се ОДМВР-Сливен да получи още 3 автомобила „Шкода”, които да бъдат включени в работата на пътните полицаи в ежедневния контрол по безопасност на движението.

Автомобилите са брандирани по нов начин, както в повечето европейски страни.

От края на юли се въвеждат и ПОС терминали, което ще позволи на място нарушителят да плати наложената глоба по банков път. 300 такива устройства са въведени в автомобилите на пътна полиция в страната.

Новите превозни средства са закупени изцяло със средства от фонда за безопасност на движението, където се събират сумите от глоби, наложени от МВР по ЗДвП. Тези финансови средства могат да се използват единствено по целесъобразност - по линия на пътната безопасност за закупуване на технически средства, камери, автомобили и други за контрол на пътното движение.

 

Снимки

ОДМВР-Сливен с нови автомобили за контрол на движението по пътищата ОДМВР-Сливен с нови автомобили за контрол на движението по пътищата