Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стара река кани гости за събора на селото на 30 и 31 август и 1 септември

27 август 2024 13:38, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 5 дни, брой четения: 227
Стара река кани гости за събора на селото на 30 и 31 август и 1 септември

Традиционният общоселски събор на Стара река ще се проведе на 30 и 31 август и 1 септември. Организаторите от кметството са предвидили богата програма и изненади за жителите и гостите на китното балканско селце.

“Подготвили сме интересни забавления - концерти, борби и анимация за децата. Ще се радвам много хора да дойдат на събора. Гостите на селото ще се забавляват и освен това ще видят Стара река с нов облик - нови асфалтирани улици, с изградени тротоари и бордюри. Ще можем да покажем какво сме постигнали за последната една година”, каза Николай Стефанов.

Началото на празника ще бъде поставено в петък - 30 август, когато от 19 часа ще започне диджей-парти. В събота - 31 август, от 9,30 часа програмата започва с анимация за най-малките. За тях бате Ники и кака Маги са подготвили своите щури забавления и приключения.

От 11 ч. до 11,30 ч. клуб “Традиция” ще представи историческа възстановка за избор на войвода на чета и хайдушка клетва. В 19,30 часа следва вечерна забава с участието на народния изпълнител Диан Митев. Официалното откриване на събора е от 20 часа., на което своето поздравление ще отправи кметът на Стара река Николай Стефанов.

За 21:15 часа в събота е предвидено началото на концерта на гост-изпълнителя - Валя.

В неделя, на 1 септември от 10 часа ще се проведат народни борби. В тях ще участват деца 3-4 клас, деца 4-5 клас, момчета 7-8 клас, кадети 9-10 клас и мъже в различни категории.

Празничната програма за традиционния събор в Стара река се реализира с подкрепата на Община Сливен.

Снимки

Стара река кани гости за събора на селото на 30 и 31 август и 1 септември Стара река кани гости за събора на селото на 30 и 31 август и 1 септември Стара река кани гости за събора на селото на 30 и 31 август и 1 септември