Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Японският отбор JCL Team Ukyo задържа лидерската си позиция в генералното класиране, докато Лука Туркулов...

28 август 2024 08:32, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 дни, брой четения: 190
Японският отбор JCL Team Ukyo задържа лидерската си позиция

Японският отбор JCL Team Ukyo задържа лидерската си позициите в генералното класиране, докато Лука Туркулов от „Колоездачен отбор Васил Левски“ остава най-активният в дълъг преход между Казанлък и Бургас

След дълги 180.5км от Казанлък, колоездачите в 71-вата Международна колоездачна обиколка на България прекосиха финала пред сградата на общината в Бургас. Победителят в третия етап на Обиколката стана Матео Малучели от JCL Team Ukyo. На подиума до него застанаха Лоренцо Каталдо от Vini Monzon Savini Due, който взе сребърния медал, и Адам Карл от Epronex-Hungary, който остана с бронза.

Ветровете около Сливен и Карнобат усложниха условията за участниците точно преди двете активности заложени по трасето. Първата активност беше на 124км, чиято парична премия беше осигурена от кмета на Карнобат г-н Георги Димитров. Премията успя да вземе Йоан Йустин Вайдиан от MENtoRISE MLM SuperStars. По спускането към Айтос на 148 км беше и активността от Mapei Bulgaria, където Матуш Сточек от ATT Investments успя да излезе първи и да вземе паричната награда, осигурена от световната фирма за химически продукти за строителната индустрия.

 

На финала пред сградата на община Бургас беше поставена сцена, на която жителите на града и феновете на спорта можеха да гледат предаване на живо от етапа. Общината също беше подготвила, с подкрепата на Министерството на туризма, и фото корнер, на който гражданите можеха да се снимат и да запечатат своя момент от Обиколката.

 

Кметът на Община Бургас г-н Димитър Николов нямаше възможност да се включи в церемонията, но беше приготвил писмо, адресирано до Българската федерация по колоездене, състезателите и жителите на града: „За Бургас е чест за поредна година да бъде домакин на етап от Международната колоездачна обиколка на България. Колоезденето винаги е било на голяма почит сред жителите на нашия град. Като спорт в Бургас то е с над 100-годишна история. Поздравявам участниците в Обиколката и всички любители на този спорт. Винаги сте добре дошли в Бургас!“

По време на тържествената церемония по награждаване, членовете на Комисията по Спорт към Общински съвет Бургас, г-н Иван Иванов, г-н Явор Костов и зам.-кмета „Спорт и туризъм“ при Община Бургас г-н Манол Тодоров връчиха трите медала на победителите, както и бутилки шампанско и букети. След тях дойде време за награждаването на цветните фланелки, които обозначават текущите лидери в 4-те категории на състезанието. Александър Пеев, изпълнителният директор „Животозастраховане и банково застраховане“ на ДЗИ, имаше честта да връчи жълтата фланелка на лидера в генералното класиране на Джовани Карбони от JCL Team Ukyo. Това е вторият етап подред, в който Карбони спечелва жълтата фланелка и остава лидерът в класацията. Освен спонсори на фланелката, ДЗИ са и генералният спонсор на Обиколката. Лилавата фланелка на Triglav-Edelvais заслужи Лука Туркулов от Vasil Levski Cycling Team, който я получи от председателят и заместник председателя на Комисията по Спорт към Общински съвет Бургас г-н Красимир Калудов и г-н Иван Станев. Лидерът сред катерачите стана Мартон Дина от ATT Investments. Той беше награден с фланелката на точки на Hyundai Bulgaria от представителя на фирмата г-н Иван Георгиев. А сред колоездачите до 23-годишна възраст, лидерът е Ярно Грикса от P&S Metalltechnik Benotti за трети пореден етап. Членовете на Комисията по спорт към Общински Съвет Бургас г-н Боян Дяков и г-н Йордан Вълев облякоха състезателя с бялата фланелка, подкрепена от Министерството на младежта и спорта и Министерството на туризма.

Следващият етап ще се проведе между Приморско и Сливен. На 28 август, колоездачите ще бъдат трансферирани от Бургас до Приморско, където ще бъде даден старта на етап 4 около 12:00. Трасето ще бъде най-дългото за цялото състезание – 207.2км. Очаква се състезателите да финишират около 17:00 в Сливен.

За повече информация покрай Обиколката на България, посетете: https://bgcf.bg/tourofbulgaria/2024/

Може да следите цялата обиколка на живо и на фейсбук страницата на обиколката както и на Youtube канала:

https://www.facebook.com/TourofBulgaria

https://www.youtube.com/@BulgarianCyclingFederation

Снимки

Японският отбор JCL Team Ukyo задържа лидерската си позицияЯпонският отбор JCL Team Ukyo задържа лидерската си позицияЯпонският отбор JCL Team Ukyo задържа лидерската си позицияЯпонският отбор JCL Team Ukyo задържа лидерската си позицияЯпонският отбор JCL Team Ukyo задържа лидерската си позицияЯпонският отбор JCL Team Ukyo задържа лидерската си позиция