Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Твърдица е големият победител в първия национален конкурс за общини „Залесяваме Активно“ 2024

28 август 2024 09:02, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 дни, брой четения: 193
pixabay.com

Община Твърдица е големият победител в първия национален конкурс за общини „Залесяваме Активно“ 2024 на Нестле България, избран от експертно жури и с гласуване на гражданите.

Проектът на община Твърдица събра най-много точки (39 от 50 възможни) от гласовете на журито, в чийто състав участваха представители на Нестле България и експерти от Министерство на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по горите, Национално сдружение на общините в Република България и Лесотехнически университет. За община Твърдица дадоха своя глас и 758 активни граждани от общо 3127 гласували на страницата на инициативата.

Проектът на община Твърдица ще възстанови 110 дка пожарища, като залесяването ще се осъществи професионално с подходящи трудно запалими дървесни видове от местни разсадници. Подготовка на терена, заграждане, обработка на почвата, първично залесяване и последващо отглеждане с прекопаване и поливане са предвидени в залесителния план на общината, който ще се реализира на три етапа в рамките на 3 години.

Благодарим на всички, които дадоха своя принос!

Мария Гвоздейкова-Златева

Кмет на Община Твърдица

 

https://www.nestle.bg/bg/media/pressreleases/allpressreleases/tvarditsa-e-golemiyat-pobeditel?fbclid=IwY2xjawE7nPlleHRuA2FlbQIxMQABHehztYCNOTwf3s6lg6JAz3X9kAC-CmnhMqRfQUby4W2mV9Fd98QjSagcvw_aem_KelyY6tlk18lfk_M_IpPQw