» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Пожарникари, полицаи, доброволци, горски и общински служители са успели бързо да локализират пожар край село Баня

28 August 2024 09:29, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 5 days ago, number of readings: 213
pixabay.com

Пожарникари, полицаи, доброволци, горски и общински служители са успели бързо да локализират пожар край село Баня и да спасят 500 декара гора и 10 сгради.

На 26.08.2024 г. в 14, 25 часа е получен сигнал за пожар в иглолистна гора, в землището на село Баня. Произшествието е ликвидирано от 4 екипа на РСПБЗН-Нова Загора, 2 екипа на РСПБЗН-Сливен, два екипа на РСПБЗН-Твърдица, ДГС-Нова Загора и Твърдица с два специализирани автомобили за гасене, 10 доброволци с трактор и цистерна, 2 екипа на РУ-Нова Загора, ОМП и ЗН към Община Нова Загора и екип на ЕВН.

Нанесени са щети на 5 декара иглолистна гора. Благодарение на добрата и навременна организация са спасени 300 декара иглолистна гора, 200 декара широколистна гора и 10 сгради. Пожарът е локализиран в 16,30 часа, ликвидиране в 19,00 часа, на място са останали дежурни екипи. Причината за пожара е късо съединение, след като дърво и паднало върху електропровод.

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказана е техническа помощ при 2 от сигналите. Своевременно са ликвидирани пожара без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН-Сливен /1/, Нова Загора /3/ и Твърдица /2/.