» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Бургас ви очаква с традиционния Фестивал на рибата и виното

28 August 2024 11:01, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 5 days ago, number of readings: 235
Бургас ви очаква с традиционния Фестивал на рибата и виното

Потопете се в неповторимата атмосфера на Бургас и създайте нови морски спомени!

Вкусът на морето и ритъмът на Бургас: Фестивал на рибата и виното 2024

5, 6, 7 и 8 септември

 

От 5 до 8 септември 2024 Бургас отново ще ви посрещне с вкусни морски изкушения, музика, танци и много забавления, защото традиционният Фестивал на рибата и виното се завръща за четири незабравими дни!

Тази година, в петото си издание фестивалът ще посрещне над 200 артисти и участници, които ще преобразят морския град в истинска фиеста на вкусове и звуци. Сред звездните изпълнители, които ще се погрижат за доброто настроение на публиката, са Веселин Маринов, Гуна Иванова, група Rewind! с Владо Михайлов, бургаската формация Горещ пясък, Градския духов оркестър оркестър Виво Монтана. И тази година фестивалът ще посрещне чуждестранни участници. На 5 септември на сцената ще се качи украинското дуо “Miss Diki & Co”, на 7 септември ще слушаме групата та Mahrez Hachemi от Алжир, а съботната вечер ще бъде посветена на гръцката музика и Dimitris Papadopoulos и неговата банда.

Освен богатата музикална програма, посетителите на Фестивала на рибата и виното ще имат възможност да се насладят вкусни морски изкушения, приготвени на място от някои от най-добрите кулинарни майстори. За любителите на виното са подбрани специални предложения от емблематични изби по Черноморието, които ще добавят незабравим вкус към кулинарното преживяване.

По традиция, в рамките на фестивала ще се състои и конкурсът за „Най-вкусна рибена чорба“. Могат да кандидатстват всички заведения и домашни майстори, които вярват, че правят най-добрата рибена чорба в Бургас! Ако искате да участвате в конкурса, е необходимо да заявите вашето участие на festivalnaribataivinoto@gmail.com и на страницата на събитието във Facebook. Специално жури ще оцени предложенията и ще награди отличената рецепта с приз.

В рамките на фестивала ще присъстваме и на демонстрация на приготвяне на паеля от Николай Тодоров – Ник, български представител и финалист на Световния шампионат във Валенсия, Испания през септември.

Фестивалът ще предложи и още много изненади – лятно кино, атрактивни шоу програми и незабравими моменти за малки и големи. Детска зона ще предложи много занимания и игри за най-малките фестивални посетители. И тази година фестивалната зона ще бъде разположена в парк „Приморски“, пред Експоцентър „Флора“ – идеалното място за среща с приятели и нови запознанства.

Потопете се в неповторимата атмосфера на Бургас и създайте нови морски спомени!

Очакваме ви в Бургас от 5-ти до 8-ми септември на Фестивала на рибата и виното – мястото, където морето, музиката и доброто настроение се срещат!

Входът е свободен!

За повече информация, следете фейсбук страницата на фестивала - https://www.facebook.com/festivalnaribata/

Снимки от предходните събития може да разгледате тук: https://www.facebook.com/festivalnaribata/photos_albums