Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Чавдар Божурски свиква консултации за РИК

28 август 2024 12:53, Мирослав Митев (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 5 дни, брой четения: 186
Божурски

Областният управител Чавдар Божурски кани политическите партии и коалиции на консултации за състава на Районната избирателна комисия на Двадесет и първи многомандатен избирателен район – Сливен, за насрочените на 27 октомври 2024 г. предсрочни избори за Народно събрание. Поканата е на основание на Изборния кодекс и във връзка с указ на Президента и решение на ЦИК от 27 август.

Консултациите ще се проведат на 31 август 2024 (събота) от 11:00 часа в сградата на Областна администрация Сливен. Те са публични и в тях могат да участват и партии и коалиции, които не са представени в 50-ото Народно събрание.

Участниците следва да представят:

- писмено предложение за състав на районната избирателна комисия;

- заверено копие на удостоверението за актуално правно състояние на партията или решение за образуване на коалицията;

- пълномощно от лицата, представляващи съответната партия или коалиция, в случаите, когато в консултациите участват упълномощени лица;

- копие от диплома или оригинал на уверение за завършено висше образование; в случай, че документът е издаден на чужд език, същият се представя с легализиран превод на български;

- предложение на партиите и коалициите за резервни членове;

- декларация за съгласие от всяко лице, предложено за член на РИК, както и че отговаря на изискванията на Изборния кодекс.

Областният управител Чавдар Божурски е изпратил покани до парламентарно представените партиите и коалиции за участие в консултациите. Изготвено е съобщение до тях, както и до останалите политически сили, за насрочените консултации.

Съобщението е публикувано на интернет страницата на Областна администрация Сливен в раздел Избори.