» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Чавдар Божурски свиква консултации за РИК

28 August 2024 12:53, Miroslav Mitev
Emission of: District Sliven 1 week ago, number of readings: 187
Божурски

Областният управител Чавдар Божурски кани политическите партии и коалиции на консултации за състава на Районната избирателна комисия на Двадесет и първи многомандатен избирателен район – Сливен, за насрочените на 27 октомври 2024 г. предсрочни избори за Народно събрание. Поканата е на основание на Изборния кодекс и във връзка с указ на Президента и решение на ЦИК от 27 август.

Консултациите ще се проведат на 31 август 2024 (събота) от 11:00 часа в сградата на Областна администрация Сливен. Те са публични и в тях могат да участват и партии и коалиции, които не са представени в 50-ото Народно събрание.

Участниците следва да представят:

- писмено предложение за състав на районната избирателна комисия;

- заверено копие на удостоверението за актуално правно състояние на партията или решение за образуване на коалицията;

- пълномощно от лицата, представляващи съответната партия или коалиция, в случаите, когато в консултациите участват упълномощени лица;

- копие от диплома или оригинал на уверение за завършено висше образование; в случай, че документът е издаден на чужд език, същият се представя с легализиран превод на български;

- предложение на партиите и коалициите за резервни членове;

- декларация за съгласие от всяко лице, предложено за член на РИК, както и че отговаря на изискванията на Изборния кодекс.

Областният управител Чавдар Божурски е изпратил покани до парламентарно представените партиите и коалиции за участие в консултациите. Изготвено е съобщение до тях, както и до останалите политически сили, за насрочените консултации.

Съобщението е публикувано на интернет страницата на Областна администрация Сливен в раздел Избори.