Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Преднина от 9 минути се стапя в последните 30 км в предпоследният етап от българския колоездачен тур

29 август 2024 09:13, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 дни, брой четения: 209
Преднина от 9 минути се стапя в последните 30 км в предпоследният етап от българския колоездачен тур

Най-дългият етап от 71-вата Международна колоездачна обиколка на България, 207.2км между Приморско и Бургас, беше изпълнен с премеждия, разминавания, и нови победители. Първи пред сградата на общината в Сливен, заобиколен от огромна публика, стигна Якоб Отруба от ATT Investments. След него преминаха през финалната линия Тобайъс Нолд от P&S Metalltechnik Benotti за сребърния медал, и Джовани Карбони от JCL Team Ukyo, който днес беше облякъл жълтата фланелка на ДЗИ за лидер в генералното класиране.

 

Етапът започна в град Приморско и почти веднага, преди колоездачите да достигнат първата възможност за премия, имаше падане на състезатели. В това време малка група от участници се откъснаха напред, и успяха да съберат 9 минути преднина до село Мокрен. Това направи номер 41, Йоан Йустин Вайдиан от румънския отбор MENtoRISE MLM SuperStars виртуалният лидер в генералното класиране. Втората половина на трасето включваше 3 баира за изкачване, които изиграха лоша шега на откъсната група, и разликата се стопи. По време на спускането Карбони, лидерът от предишния етап, успя да напредне сериозно, да финишира трети и да си запази лидерската позиция и жълтата фланелка на ДЗИ.

Колоездачите бяха посрещни от пълен площад в Сливен, с бурни ръкопляскания и викове. За жителите на града беше подготвена сцена, на която се предаваше на живо от състезанието, специалния фото-корнер осигурен от Министерството на туризма, както и безплатен сладолед за присъстващите.

На сцената бяха извикани кмета на община Сливен Стефан Радев, заместник кмета на Ямбол Енчо Керязов, представителя на Hyundai Bulgaria Иван Георгиев. Също така беше поканен и Коста Чолаков, главния изпълнителен директор на застрахователната фирма ДЗИ, които са и генералният спонсор на Обиколката, Коста Чолаков. Четирима имаха честта да връчат цветните фланелки на лидерите в различните категории на състезанието.

 

Бялата фланелка на Министерството на туризма и Министерството на младежта и спорта за лидера в генералното класиране за колоездач до 23-годишна възраст получи Ярно Грикса от P&S Metalltechnik Benotti. Ярно спечелва бялата за 4-ти етап подред. Лидерът по точки от премии стана Йоан Йустин Вайдиан от MENtoRISE MLM SuperStars. В последния етап, Вайдиан ще носи лилавата фланелка на Triglav-Edelvais. Фланелката на точки за най-добър катерач на Hyundai Bulgaria отиде при Мартон Дина от ATT Investments. И най-желаната фланелка, жълтата на ДЗИ за лидера в генералното класиране остава за трети етап подред на гърба на Джовани Карбони от JCL Team Ukyo.

 

Финалният етап започва от 14:30 на 29 август пред общината в Сливен. Трасето е

 

123.4 км, и ще приключи пред сградата на общината в Габрово. Тук ще са и последните две възможности за премии от активности, където състезателите ще могат да се опитат да заемат първото място. Също така колоездачите ще трябва да преминат отново през Шипка преди последното спускане до финалната линия. Очаква се около 17:00, най-бързите да стигнат финала.

За повече информация покрай Обиколката на България, посетете: https://bgcf.bg/tourofbulgaria/2024/

Може да следите цялата обиколка на живо и на фейсбук страницата на обиколката както и на Youtube канала:

https://www.facebook.com/TourofBulgaria

https://www.youtube.com/@BulgarianCyclingFederation

Снимки

Преднина от 9 минути се стапя в последните 30 км в предпоследният етап от българския колоездачен турПреднина от 9 минути се стапя в последните 30 км в предпоследният етап от българския колоездачен турПреднина от 9 минути се стапя в последните 30 км в предпоследният етап от българския колоездачен турПреднина от 9 минути се стапя в последните 30 км в предпоследният етап от българския колоездачен турПреднина от 9 минути се стапя в последните 30 км в предпоследният етап от българския колоездачен тур