Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

От Сливен стартира последният етап от 71-ата Международна колоездачна обиколка на България

29 август 2024 15:04, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 дни, брой четения: 207
От Сливен стартира последният етап от 71-ата Международна колоездачна обиколка на България

Състезателите от 71-ата Международна колоездачна обиколка на България днес ще мерят сили в последния етап от турнира. Крайната дестинация на маршрута е Габрово, с дължина 123 км.

Стартът от Сливен даде Силвия Никова - главен експерт по спорта в Община Сливен. Председателят на Българската федерация по колоездене - сливналията Евгени Балев отпътува с придружаващия екип.

Тази година в обиколката се включиха 4 български и 18 чуждестранни отбора.

Сливен е първият град, който през 2019 година подкрепи възстановяването на обиколката – най-голямото и традиционно състезание с международно участие.

Петдневната Международна обиколка на България тази година чества век от своето първо издание през 1924 г.

Общият маршрут на състезанието е с дължина над 780 км.

Освен Сливен, тази година в обиколката участват общините София, Троян, Казанлък, Бургас, Приморско и Габрово.

Основни организатори са Българската федерация по колоездене (БФК), Министерството на младежта и спорта, Министерството на туризма и Столична Община. Генерален спонсор на БФК в изпълнението на спортното събитие е застрахователното дружество ДЗИ. Община Сливен подкрепя за пореден път голямото спортно събитие.

Снимки

От Сливен стартира последният етап от 71-ата Международна колоездачна обиколка на БългарияОт Сливен стартира последният етап от 71-ата Международна колоездачна обиколка на БългарияОт Сливен стартира последният етап от 71-ата Международна колоездачна обиколка на БългарияОт Сливен стартира последният етап от 71-ата Международна колоездачна обиколка на БългарияОт Сливен стартира последният етап от 71-ата Международна колоездачна обиколка на БългарияОт Сливен стартира последният етап от 71-ата Международна колоездачна обиколка на България