» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

От Сливен стартира последният етап от 71-ата Международна колоездачна обиколка на България

29 August 2024 15:04, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 4 days ago, number of readings: 208
От Сливен стартира последният етап от 71-ата Международна колоездачна обиколка на България

Състезателите от 71-ата Международна колоездачна обиколка на България днес ще мерят сили в последния етап от турнира. Крайната дестинация на маршрута е Габрово, с дължина 123 км.

Стартът от Сливен даде Силвия Никова - главен експерт по спорта в Община Сливен. Председателят на Българската федерация по колоездене - сливналията Евгени Балев отпътува с придружаващия екип.

Тази година в обиколката се включиха 4 български и 18 чуждестранни отбора.

Сливен е първият град, който през 2019 година подкрепи възстановяването на обиколката – най-голямото и традиционно състезание с международно участие.

Петдневната Международна обиколка на България тази година чества век от своето първо издание през 1924 г.

Общият маршрут на състезанието е с дължина над 780 км.

Освен Сливен, тази година в обиколката участват общините София, Троян, Казанлък, Бургас, Приморско и Габрово.

Основни организатори са Българската федерация по колоездене (БФК), Министерството на младежта и спорта, Министерството на туризма и Столична Община. Генерален спонсор на БФК в изпълнението на спортното събитие е застрахователното дружество ДЗИ. Община Сливен подкрепя за пореден път голямото спортно събитие.

Photos

От Сливен стартира последният етап от 71-ата Международна колоездачна обиколка на БългарияОт Сливен стартира последният етап от 71-ата Международна колоездачна обиколка на БългарияОт Сливен стартира последният етап от 71-ата Международна колоездачна обиколка на БългарияОт Сливен стартира последният етап от 71-ата Международна колоездачна обиколка на БългарияОт Сливен стартира последният етап от 71-ата Международна колоездачна обиколка на БългарияОт Сливен стартира последният етап от 71-ата Международна колоездачна обиколка на България